FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ovogodišnjoj Zlatnoj igli radovi 19 modnih salona

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Na ovogodišnjoj tradicionalnojmodnoj reviji zagrebačkih obrtnika 'Zlatna igla' svoje radovepredstavit će 19 zagrebačkih modnih salona i grupa studenataTekstilno-tehnološkog fakulteta, najavili su danas organizatori.
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Na ovogodišnjoj tradicionalnoj modnoj reviji zagrebačkih obrtnika 'Zlatna igla' svoje radove predstavit će 19 zagrebačkih modnih salona i grupa studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, najavili su danas organizatori.

Uz njih, svoje radove predstavit će i zagrebački postolari, kitničari, frizeri, kozmetičari, zlatari, cvjećari i drugi obrtnici. Organizator manifestacije je Udruženje obrtnika grada Zagreba, a pokrovitelj predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Zlatna igla održat će se ove godine kao multimedijalni performans 'Zagrebačka špica' u kojem će sudjelovati 70 poznatih osoba i tridesetak manekenki i manekena, najavili su danas organizatori.

Pozornica Hrvatskog narodnog kazališta bit će 6. studenoga uvečer pretvorena u zagrebačku špicu, na kojoj će publika glumce, pjevače, umjetnike, televizijske zvijezde gledati u ulogama 'špicera'. Oni će, glumeći sami sebe, nositi modele izrađene u 19 zagrebačkih modnih salona te one koje je izradila grupa studenata zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta, rekao je redatelj performansa Ivan Leo Lemo.

Zlatna igla je modna priredba s najduljom tradicijom u Hrvatskoj. Održava se od 1933. godine, a od tada nije održana samo 1991. Sadašnji naziv dobila je 2001. godine. Do tada je nosila naziv Obrtnička revija, a jedne godine zvala se Agram Fashion.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙