FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi hrvatski kazališni "Showcase", revija najboljih hrvatskih predstava

RIJEKA,19. listopada 2005.(Hina) - Predstavom "Jazz" Filipa Šovagovića,u režiji Ivice Buljana, sutra će u riječkom HNK Ivana pl. Zajca početiprvi hrvatski "Showcase", revija trinaest najboljih hrvatskihpredstava u posljednjih nekoliko sezona, a koje se još uvijek nalazena repertoarima kazališta, priopćeno je iz riječkog HNK.
RIJEKA,19. listopada 2005.(Hina) - Predstavom "Jazz" Filipa Šovagovića, u režiji Ivice Buljana, sutra će u riječkom HNK Ivana pl. Zajca početi prvi hrvatski "Showcase", revija trinaest najboljih hrvatskih predstava u posljednjih nekoliko sezona, a koje se još uvijek nalaze na repertoarima kazališta, priopćeno je iz riječkog HNK.

Predstave je izabrala predsjednica Hrvatskog centra ITI (Međunarodnog kazališnog instituta), organizatora "Showcasea", dramaturginja Željka Turčinović.

"Jazz" je praizveden na prošlogodišnjim "Riječkim ljetnim noćima". U 2004. nominiran je za nagradu hrvatskog glumišta u kategorijama za najbolju predstavu u cjelini i najbolju režiju.

Osim "Jazza", sutra će u Rijeci u sklopu "Showcasea" biti odigrane predstave riječkih kazališta TRAFIK "Pozdrav s Jadrana" u režiji Edvina Liverića i HKD Teatra "Ćelava pjevačica" po Ionescu u režiji Laryja Zappie.

Od 21. listopada program revije održavat će se u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙