FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Ptičja gripa prilika za obnovu savezništva između Hrvata i Slovenaca

ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Ptičja gripa u Hrvatskoj mogla biobnoviti skoro već zaboravljeno savezništvo Zagreba s Ljubljanom, pišeu ponedjeljak u svom komentaru urednik "Dela" Ervin Hladnik Milharčičkoji dodaje da je opet ispunjen uvjet po kojemu saveznici moraju imati"zajedničkog neprijatelja".
ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Ptičja gripa u Hrvatskoj mogla bi obnoviti skoro već zaboravljeno savezništvo Zagreba s Ljubljanom, piše u ponedjeljak u svom komentaru urednik "Dela" Ervin Hladnik Milharčič koji dodaje da je opet ispunjen uvjet po kojemu saveznici moraju imati "zajedničkog neprijatelja".

"Hrvatska i Slovenija u zadnjem desetljeću nisu imale zajedničkog neprijatelja, pa su njihove razlike postupno prerasle u otvoreni rat riječima iz kojega ih može spasiti samo arbitraža", navodi Milharčič.

"Sada je tu zajednički neprijatelj u obliku opasnog virusa, pa treba vratiti političke pojmove koji su zaboravljeni u devedesetim godinama. To su pojmovi solidarnost, međusobna pomoć, tolerantnost za pogreške i zajednički interesi. To bi vrijedilo iskoristiti, čak ako se radi o izmišljenoj opasnosti", piše Milharčić podsjećajući da je besmisleno za širenje ptičje gripe rješenje tražiti u zatvaranju granica i nadzoru kretanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙