FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski mediji: Ljubljana potvrdila primitak hrvatske note

LJUBLJANA,19. listopada(Hina) - Slovensko ministarstvo vanjskih poslovapotvrdilo je da je od Hrvatske u ponedjeljak primilo službenu notupovodom proglašenja zakona o ekološkoj zoni i slovenskomepikontinentalnom pojasu, izvijestili su u srijedu slovenski mediji.
LJUBLJANA,19. listopada(Hina) - Slovensko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je od Hrvatske u ponedjeljak primilo službenu notu povodom proglašenja zakona o ekološkoj zoni i slovenskom epikontinentalnom pojasu, izvijestili su u srijedu slovenski mediji.

Kako navodi ljubljansko "Delo" u noti su izložena hrvatska stajališta u vezi spornog zakona, ponovljen je prijedlog da se spor oko granice prepusti međunarodnoj arbitraži te odbačeno stajalište Ljubljane da bi to trebalo riješiti tijekom pristupnih pregovora Hrvatske i Europske unije.

Kako navodi "Delo" u noti Hrvatska predlaže da se pred međunarodnom arbitražom odlučuje samo o granici na moru, a ne i o kopnenoj granici. Slovenski list podsjeća da je hrvatski premijer Ivo Sanader nedavno rekao da nema ništa protiv slovenske želje da se u arbitražu uključe i dijelovi kopnene granice ako se ocjenjuju spornima.

Slovenski predsjednik Janez Drnovšek u srijedu je na konferenciji za novinare rekao da smatra da bi arbitraža bila najbolje rješenje, ali da u nju treba uključiti i njen kopneni dio, osobito zadnjih sedam kilometara pred izlaskom na obalu.

Ljubljanski dnevni list "Dnevnik" u svom broju od srijede navodi da je ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel na nekim strateškim projektima ministarstva kao što su odnosi s Hrvatskom i odnosi s Italijom angažirao vanjske suradnike, dok u isto vrijeme u njegovu ministarstvu u nemilosti i bez pravih zaduženja ostaju neki istaknuti diplomati, poput bivšeg veleposlanika pri Europskoj uniji Cirila Štokelja, bivšeg veleposlanika u Belgiji Jaše Zlobeca i drugih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙