FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodolom na Ljubljanici: Spašeni ljudski životi, krigle piva i pas

LJUBLJANA,3. listopada(Hina) - Gosti jednog ljubljanskog lokaladoživjeli su u nedjelju pravu avanturu, našavši se odjednom u vodiGrubarovog kanala, odvojka rijeke Ljubljanice, no ipak su zadržaliprisebnost i spasili živote, pa čak i krigle piva što su ih u trenutkuhavarije imali u rukama. Sve se je dogodilo na skeli "Luna" u nedjelju nešto poslije 16 sati. Plovilo već dugo godina služi kao restoran, ali ga je novi neiskusnivlasnik slabo privezao, pa je kasno popodne, kad je vodostaj opao,odjednom ostalo "visjeti" na konopcima, a onda potonulo zajedno s"posadom i putnicima", piše ljubljansko "Delo" u ponedjeljak u svominternet-izdanju.
LJUBLJANA,3. listopada(Hina) - Gosti jednog ljubljanskog lokala doživjeli su u nedjelju pravu avanturu, našavši se odjednom u vodi Grubarovog kanala, odvojka rijeke Ljubljanice, no ipak su zadržali prisebnost i spasili živote, pa čak i krigle piva što su ih u trenutku havarije imali u rukama.

Sve se je dogodilo na skeli "Luna" u nedjelju nešto poslije 16 sati. Plovilo već dugo godina služi kao restoran, ali ga je novi neiskusni vlasnik slabo privezao, pa je kasno popodne, kad je vodostaj opao, odjednom ostalo "visjeti" na konopcima, a onda potonulo zajedno s "posadom i putnicima", piše ljubljansko "Delo" u ponedjeljak u svom internet-izdanju.

"Petnaestak putnika odnosno gostiju i jedan pas munjevito su se našli u vodi, ali su se svi spasili. Neki su na obalu čak izašli s punim kriglama piva, a na kopno je onda izvučen i najbolji čovjekov prijatelj. Sreća u nesreći bila je da je kanal na tom mjestu dubok samo oko pola metra", piše "Delo".

Bivši vlasnik Bojan Kulovec rekao je da su novi vlasnici, skupina mladih poslovnih ljudi, skelu-lokal nedavno preuzeli i lijepo ga preuredili, ali su zaboravili na sigurnost.

Predsjednik ljubljanske udruge udruge skelara i brodara Tomo Zupančič za sve je okrivio gradske vlasti: "Grad je od države još davno dobio instrukcije da plovidbeni režim, registraciju i atestiranje plovila prilagodi europskim propisima, ali ništa nisu učinili. Zato dolazi do ovakvog nereda i zbrke", ustvrdio je Zupančič.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙