FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi predsjednik splitskoga HSS-a Silvije Čurlin

SPLIT, 22. listopada 2005. (Hina) - Na izbornoj skupštini splitskogaGradskog odbora HSS-a za predsjednika splitskoga HSS-a danas jevećinom glasova izabran Silvije Čurlin.
SPLIT, 22. listopada 2005. (Hina) - Na izbornoj skupštini splitskoga Gradskog odbora HSS-a za predsjednika splitskoga HSS-a danas je većinom glasova izabran Silvije Čurlin.

Njega je osobno podupro i predsjednik stranke Zlatko Tomčić, koji je tom prigodom govorio i o nedavnom odlasku iz stranke dosadašnjeg predsjednika splitskoga HSS-a Željka Sikirice i još nekoliko članova.

"Sikirica je izašao iz stranke kad mu je jasno stavljeno do znanja da se s njim ne računa više kao s predsjednikom splitskoga HSS-a. Na takve stavove stranka ima pravo, takve ćemo stavove i ubuduće imati za svakog onog tko ne bude ispunjavao svoje obveze i tko bilo kakvim soliranjem pokuša voditi bilo koji dio HSS-a", rekao je Zlatko Tomčić.

Istaknuo je kako se ta stranka "tvrdo zauzima" da Hrvatska u pregovorima s Europskom unijom ustraje na očuvanju identiteta naroda i države.

"Čvrsto se moramo zalagati da kroz pregovore građani Republike Hrvatske dođu u poziciju ili ostanu u poziciji u kojoj će svoje resurse koristiti prije svega za vlastiti napredak svoje obitelji i svoje sredine, a ne staviti to u funkciju stranog kapitala", rekao je Zlatko Tomčić.

O nagađanjima u javnosti o njegovoj smjeni, Zlatko Tomčić je rekao da se svatko ima pravo kandidirati za predsjednika HSS-a, ali on osobno, dodao je, izbornu skupštinu stranke, koja će se održati 17. prosinca, čeka s velikom ležernošću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙