FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: bivši HSS-ovac Sikirica podupire gradonačelnika Puljića

SPLIT, 6. listopada 2005. (Hina) - Donedavni predsjednik spltiskogHSS-a Željko Sikirica rekao je na današnjoj konferenciji za novinareda će nakon razlaza s HSS-om biti nezavisni gradski vijećnik, koji ćeHDZ-ovu gradonačelniku Zvonimiru Puljiću osigurati presudni 13. glasako mu koalicijski partneri, odnosno Lista Velog Mista, poznatija kaoPoduzetnička lista, okrenu leđa.
SPLIT, 6. listopada 2005. (Hina) - Donedavni predsjednik spltiskog HSS-a Željko Sikirica rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će nakon razlaza s HSS-om biti nezavisni gradski vijećnik, koji će HDZ-ovu gradonačelniku Zvonimiru Puljiću osigurati presudni 13. glas ako mu koalicijski partneri, odnosno Lista Velog Mista, poznatija kao Poduzetnička lista, okrenu leđa.

Sikirica nije ni porekao ni potvrdio medijske napise da je njegov prijelaz u HSP gotova stvar, istaknuvši kako za sada ostaje u oporbi kao nezavisni gradski vijećnik.

"Razgovarao sam s čelnicima nekih stranaka o prelasku, no još nisam odlučio komu ću se prikloniti. Kao nezavisni gradski vijećnik, koji je bio i dogradonačelnik u prošlom mandatu, neću dopustiti da se nastavi praksa političkih pritisaka i ucjena, pa stoga gradonačelnik Puljić može računati na moj glas u Gradskom vijeću", rekao je Sikirica.

Dodao je da čelnici HSS-a Vicko Mardešić i Luka Roić sami sebi skaču u usta kad tvrde da je upravo on, kao predsjednik splitskoga ogranka HSS-a, odgovoran za porazan rezultat na prošlim lokalnim izborima HSS-a za splitsko Gradsko vijeće.

"Splitski HSS nastupio je na izborima u koaliciji sa SDP-om, koja je dogovorena odlukom predsjednika stranke Zlatka Tomčića. Ne vidim svoju odgovornost u lošem izbornom rezultatu, ali zato jasnije vidim metode kojima se služila stranačka središnjica. HSS je poštena stranka sa stogodišnjom tradicijom, pa bi i Tomčić i Roić morali znati uljuđena pravila političkog ponašanja", rekao je Sikirica.

Sikirica, njegov zamjenik Damir Babić te više od polovice članova gradskog HSS-a podnijelo je prošli tjedan neopozive ostavke na sve dužnosti i članstvo u HSS-u. Kao razlog naveden je "nasilan i nedomokratski pritisak predsjednika stranke Zlatka Tomčića koji je sa svojim suradnicima blokirao provedbu izborne skupštine splitskog HSS-a sa stotinu izaslanika 24 sata prije početka kako bi nametnuli novoga kandidata, Silvija Čurlina, za predsjednika stranke u Splitu."

Današnjoj konferenciji za novinare Željka Sikirice nazočili su i bivši potpredsjednik gradskog HSS-a Damir Babić i donedavni čelnik županijskog HSU-a Bruno Pleština, koji su kazali da će u Županijskoj skupštini utemeljiti nezavisni klub vijećnika. Njima će se pridružiti i Sonja Duhović, koja je kao i Pleština napustila HSU zbog sukoba među splitskim umirovljenicima, nastalim kad se Ante Krilatić, čelnik splitskog HSU-a, odlučio prikloniti HDZ-u, premda je HSU bio u predizbornoj koaliciji sa SDP-om.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙