FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: imenovana nova upravna vijeća u pet županijskih ustanova

SISAK, 27. rujna 2005. (Hina) - Skupština Sisačko-moslavačke županije s27 glasova koalicije SDP-HSS-HNS-LS i SDA, te HSU-a i SDSS-SPH danasje na sjednici u Sisku razriješila i imenovala nova upravna vijeća upet županijskih ustanova.
SISAK, 27. rujna 2005. (Hina) - Skupština Sisačko-moslavačke županije s 27 glasova koalicije SDP-HSS-HNS-LS i SDA, te HSU-a i SDSS-SPH danas je na sjednici u Sisku razriješila i imenovala nova upravna vijeća u pet županijskih ustanova.

Današnjoj sjednici nisu bili nazočni vijećnici koalicije HDZ-HSLS-DC-DSU, kao i HSP-a, koji od konstituirajuće sjednice u lipnju bojkotiraju njezin rad smatrajući je nelegalnom.

Razriješena su i imenovana nova upravna vijeća u sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić", Neuropsihijatrijskoj bolnici "Dr. Ivan Barbot" u Popovači, Gradskim ljekarnama Sisak, Lječilištu Topusko i Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Kao razlog promjena navedeni su negativni nalazi Državne revizije o poslovanju, te do sada uočene zloporabe ovlasti i položaja, rekla je županica Marina Lovrić.

Napomenula je da je "sadašnja županijska vlast legalna i da nitko ne može dovoditi u pitanje volju birača iskazanu na lokalnim izborima". Istaknula je da je koalicija SDP-HSS-HNS-LS i SDA na lokalnim izborima osvojila 19 mandata i u koaliciji s HSU-om i SDSS-SPH-om ima većinu od 25 mandata".

"Naša koalicijska vlast je stabilna i neće dopustiti politički linč koji pokušavaju provesti HDZ i HSP, osporavanjem naše legalnosti, te manipulacijom s tumačenjima odredaba o zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina u Županijskoj skupštini", rekla je Lovrić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙