FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 15. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 15. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati proslavila je danas u Zagrebu 15. obljetnicu osnutka prigodnom svečanošću na kojoj je predsjednica stranke Vesna Pusić ocijenila da je tijekom tog razdoblja Hrvatska prevalila put u normalnu demokraciju i da se dio snova ipak ostvario, ali da za HNS ostaje obveza da s više poleta radi na poslu započetom prije 15 godina. Pusić je kazala da je HNS uvijek donosio ideje i stajališta koja nisu bila sasvim konvencionalna i uobičajena, a koja su kasnije postala opća mjesta u hrvatskoj politici. Počasna predsjednica HNS-a Savka Dabčević Kučar ocijenila je da se Hrvatska nalazi na "uzletnoj stazi" i naglasila da će svi izazovi koji stoje pred Hrvatskom biti glavna tema HNS-ova rada, a ponajviše gospodarstvo i europske integracije.

SISAK - U Sisku se danas održava izborna skupština sisačko-moslavačke županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS). Sudjelujući u radu izborne skupštine, zamjenica predsjednika HSS-a i saborska zastupnica Ljubica Lalić naglasila je da je time "počeo proces unutarstranačkih izbora u županijskim organizacijama stranke, koji će završiti izbornom sjednicom Glavne skupštine HSS-a 17. prosinca ove godine, a na kojoj će biti izabrano novo vodstvo i ostala tijela stranke". Dodala je da je "na svim tijelima HSS-a ocijenjeno da je stranka u krizi", te kako je "opći zaključak da kriza u HSS-u ne traje samo od zadnjih parlamentarnih izbora, već se generirala duže vrijeme".

DUBROVNIK - U Zračnoj luci Dubrovnik u Ćilipima danas je uz prigodnu svečanost priređen doček ovogodišnjem milijuntom putniku, a, kako je izračunala Informatička služba Zračne luke, to je Ivana Mijić iz Zadra koja je doletjela zrakoplovom "Norvegian Air Shuttle" iz Bergena. Direktor dubrovačke Zračne luke tom je prigodom najavio i projekt rekonstrukcije zračne luke koji bi obuhvatio obnovu zgrada te izgradnju hotela i velikog gospodarskog centra, a čime bi se stvorili uvjeti za prihvat dva milijuna putnika godišnje i to već od 2008. godine.

DUBROVNIK - U prigodi obilježavanja Mjeseca knjige, večeras je u prostorijama Narodne knjižnice Dubrovnik predstavljen Glazbeni odjel, osnovan u okviru projekta "Roland Berger Library", koji tvrtka Roland Berger ove godine provodi u Hrvatskoj, prvi put izvan Njemačke. Donacijom od 50 tisuća eura Dubrovačkim knjižnicama, obnovljen je fond knjiga dubrovačke baštine, osnovan Glazbeni odjel u Narodnoj knjižnici, a dio sredstava namijenjen je i poboljšanju infrastrukture i opreme u knjižnici. Na večerašnjoj prezentaciji bile su izložene stare i rijetke knjige iz spomeničke zbirke dubrovačke Znanstvene knjižnice, među kojima i inkunabule, koje inače nisu dostupne široj javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙