FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: predsjednik županijskog HSS-a o previranjima u stranci

SPLIT: predsjednik županijskog HSS-a o previranjima u stranciSPLIT, 30. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik HSS-ove organizacijeSplitsko-dalmatinske županije Vicko Mardešić, komentirajući ostavkečelništva Gradskog odbora HSS-a i dijela članstva, kazao je da nakonloših izbornih rezultata stranka nastoji dovesti nove ljude i da toizaziva nezadovoljstvo među sadašnjim vodstvom.
SPLIT, 30. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik HSS-ove organizacije Splitsko-dalmatinske županije Vicko Mardešić, komentirajući ostavke čelništva Gradskog odbora HSS-a i dijela članstva, kazao je da nakon loših izbornih rezultata stranka nastoji dovesti nove ljude i da to izaziva nezadovoljstvo među sadašnjim vodstvom.

Jučer smo na sastanku Predsjedništva županijskog HSS-a, na kojem su bili predsjednik gradskog HSS-a Željko Sikirica i zamjenik mu Damir Babić, "pročešljali" svih 55 županijskih ogranaka, izjavio je za Hinu Mardešić.

Željko Sikirica, koji je bio predsjednik gradskog i zamjenik predsjednika županijskog HSS-a, podnio je na tom sastanku ostavku i mi smo za županijskog dopredsjednika odmah izabrali Filipa Stupala, rekao je Mardešić, dodavši da je Sikirici ponuđeno mjesto dopredsjednika Gradskog odbora HSS-a, ali on to nije prihvatio.

Mi smo u izbornoj godini, kazao je Mardešić, i vežu nas rokovi jer se općinske i gradske izborne skupštine moraju održati do 10. listopada, a županijske do 6. studenoga jer se 17. studenoga održava skupština HSS-a u Zagrebu.

"Nama je problem što smo izgubili vijećnika u Gradskom vijeću, a to je bio Sikirica, i vijećnika u Županijskoj skupštini Babića, jer ne očekujemo da će oni vratiti mandat", kazao je.

Istaknuo je da HSS u Splitu i Županiji nije ni u kakvu raspadu jer je ostavke podnijelo šest članova i HSS bi bio "jadna stranka kad bi o tome ovisila".

Izabrali smo povjerenstvo koje će pripremiti gradsku skupštinu HSS-a na kojoj će biti izabrano novo vodstvo, najavio je.

Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić nije želio komentirati ostavke u splitskom HSS-u, kazavši samo da je dogovor u stranci da svaki dužnosnik stranke komentira svoju razinu dok traju unutarstranački izbori.

Iz splitskog HSS-a danas je priopćeno da su predsjednik splitskog ogranka i gradski vijećnik Željko Sikirica, njegov zamjenik Damir Babić te više od polovice članova Gradskog odbora HSS-a podnijeli neopozive ostavke na sve dužnosti i članstvo u HSS-u.

Kako piše u priopćenju, "vodstvo splitskog HSS-a i polovica članova Odbora dalo je ostavku zbog nasilna i nedemokratskog pritiska predsjednika stranke Zlatka Tomčića koji je sa svojim suradnicima 24 sata prije početka skupštine blokirao provedbu izborne skupštine splitskog HSS-a sa stotinu izaslanika kako bi nametnuli novog kandidata za predsjednika splitskog ogranka - Silvija Čurlina".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙