FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izborna skupština HSS-a Sisačko-moslavačke županije

SISAK, 15. listopada 2005. (Hina) - U Sisku se danas održava izbornaskupština sisačko-moslavačke županijske organizacije Hrvatske seljačkestranke (HSS).
SISAK, 15. listopada 2005. (Hina) - U Sisku se danas održava izborna skupština sisačko-moslavačke županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS).

Sudjelujući u radu izborne skupštine, zamjenica predsjednika HSS-a i saborska zastupnica Ljubica Lalić naglasila je da je time "počeo proces unutarstranačkih izbora u županijskim organizacijama stranke, koji će završiti izbornom sjednicom Glavne skupštine HSS-a 17. prosinca ove godine, a na kojoj će biti izabrano novo vodstvo i ostala tijela stranke".

Dodala je da je "na svim tijelima HSS-a ocijenjeno da je stranka u krizi", te kako je "opći zaključak da kriza u HSS-u ne traje samo od zadnjih parlamentarnih izbora, već se generirala duže vrijeme". Potpredsjednica HSS-a Lalić napomenula je da "izbori moraju stranci donijeti novu snagu".

Predsjednik Regionalne organizacije HSS-a središnje Hrvatske i saborski zastupnik Božidar Pankretić rekao je da "sve što će se ubuduće događati u HSS-u mora biti utemeljeno na rezultatima, kao što je rezultat HSS-a u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje nakon 15 godina participira u županijskoj vlasti".

"Bez uspjeha i rezultata svi ostali kriteriji padaju u vodu", dodao je.

"Trebaju nam međusobno povjerenje, iskrenost i rezultati, treba nam novi vjetar i trebaju nam nove stvari, kako bi HSS mogao i znao odgovoriti na nove izazove", rekao je Pankretić.

Za predsjednicu sisačko-moslavačke organizacije HSS-a ponovno je izabrana Marijana Petir iz Mustafine Klade, u općini Velika Ludina, inače zamjenica sisačko-moslavačke županice.

Marijana Petir ustvrdila je kako je sisačko-moslavački HSS u protekle tri godine, otkad je ona njegova predsjednica, postigao velike uspjehe, da "imaju pet vijećnika u Županijskoj skupštini, jednu dožupanicu, dva člana Županijskog poglavarstva i tri pročelnika u županijskoj upravi".

Dodala je da "županijski HSS sada ima 1679 članova i da je od zadnje izborne skupštine porastao za 400 novih članova", te je izrazila uvjerenost da "HSS može biti moderna stranka".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙