FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija u Sisačko-moslavačkoj županiji proslavila 100 dana vlasti

SISAK, 19. listopada 2005. (Hina) - Koalicija osam stranaka (SDP-a,HSS-a, HNS-a, LS-a, SDA, HSU-a i SDSS-SPH-a) u Sisačko-moslavačkojžupaniji obilježila je večeras u hotelu "Panoniji" 100 dana svojevlasti.
SISAK, 19. listopada 2005. (Hina) - Koalicija osam stranaka (SDP-a, HSS-a, HNS-a, LS-a, SDA, HSU-a i SDSS-SPH-a) u Sisačko-moslavačkoj županiji obilježila je večeras u hotelu "Panoniji" 100 dana svoje vlasti.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan uputio je "trostruku čestitku ljudima i strankama vladajuće koalicije u Sisačko-moslavačkoj županiji: što su bili odgovorni prema Županiji i građanima na tom području i izišli zajedno na izbore i pobijedili te uspješnim poslijeizbornim koaliranjem utemeljili novu županijsku vlast".

"Čestitam vam što ste uspjeli obraniti vlast", rekao je Račan, napomenuvši da je "koalicija pokazala kako ju čine ljudi koji se ne prodaju", te da se "pritiscima i ucjenama ne mogu promijeniti izborni rezultati i volja birača".

Račan je vladajućoj koaliciji u Županiji čestitao što brane zakonitost i demokratičnost svoje vlasti i suprotstavljaju se "zlouporabama i krivim tumačenjima zakonskih odredaba o zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina". "Takvi pokušaji nisu prošli i neće proći, u tome vi u vladajućoj koaliciji u Županiji ne ćete biti sami, uz vas će biti cijela Hrvatska", naglasio je Račan.

"Nerazvijenost, zaostalost i onečišćenost ne smije biti sudbina ove županije", napomenuo je Račan, dodavši da vladajuća koalicija treba odgovorno pokazati da to nije sudbina te županije i ostvariti njezin ambiciozan razvojni plan, u čemu prvih 100 dana vlasti ohrabruje i obvezuje. "Vaša odgovornost je sada veća nego na izborima, jer se od vas očekuje da pokažete spremnost i sposobnost ostvariti razvojne planove, da se promjene na bolje vide i osjete u radu županijske uprave, služba, ustanova i tvrtaka, u svakodnevnu životu", izjavio je Račan.

Račan je, poduprvši regionalno povezivanje grada Siska i Županije sa zagrebačkim četverokutom, te europskim institucijama i asocijacijama, istaknuo da "i grad i Županija trebaju odlučnije nastupati prema Ini i Vladi glede modernizacije Rafinerije nafte u Sisku, u čemu će ih poduprijeti on osobno, kao i vodstvo SDP-a".

Rezultate prvih 100 dana koalicijske vlasti, uz multimedijalni prikaz, predstavila je županica i predsjednica županijskog SDP-a Marina Lovrić. Naglasila je da je izrađen kvalitetan preustroj županijske uprave i da je započelo otvaranje novih pogona i radnih mjesta te povezivanje s ostalim županijama i hrvatskim krajevima".

Izaslanstvo SDP-a, predvođeno predsjednikom Račanom, susrelo se na radnom sastanku sa sisačkim gradonačelnikom Davorkom Vidovićem, te je podupro rad koalicije "Sisačko proljeće" (SDP-a, HNS-a, HSS-a i LS-a) u prvih 100 dana gradske vlasti".

Zajedno sa saborskim zastupnicima Slavkom Linićem, Šimom Lučinom i Ljubom Jurčićem, u pratnji domaćina, Račan je obišao Gradsku galeriju "Striegl" i razgledao reprezentativnu izložbu grafika i plakata Pabla Picassa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙