FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović tvrdi kako neće pobjeći iz BiH

MOSTAR, 14. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović,protiv kojeg se u državnom Sudu BiH u Sarajevu vodi proces zbog sumnjiza umiješanost u korupciju i organizirani kriminal, odbacio jenagađanja medija u BiH da bi mogao pobjeći kao što je to nedavnoučinio Ante Jelavić.
MOSTAR, 14. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, protiv kojeg se u državnom Sudu BiH u Sarajevu vodi proces zbog sumnji za umiješanost u korupciju i organizirani kriminal, odbacio je nagađanja medija u BiH da bi mogao pobjeći kao što je to nedavno učinio Ante Jelavić.

"Vjerujem u državu BiH, rođen sam u ovoj državi i samo me u mrtvačkom sanduku mogu odnijeti iz nje", izjavio je Čović u intervjuu bosanskohercegovačkom izdanju Slobodne Dalmacije od petka. Čović je rekao kako se ne plaši uhićenja. On tvrdi da je sudski postupak protiv njega montirani politički čin.

Nedavno je Europska pučka stranka, u kojoj je HDZ BiH u statusu promatrača, pismom zatražila od vodstva HDZ BiH da se organizira novi izbor za predsjednika HDZ BiH. Svoj zahtjev Europska pučka stranka je obrazložila činjenicom da je razmatrala priziv Čovićevog protukandidata Bože Ljubića koji tvrdi da je Čović na Saboru HDZ BiH ovog ljeta neregularno izabran za predsjednika stranke. Ljubićev priziv Europska pučka stranka je ocijenila kao utemeljen.

Prije održavanja Sabora HDZ BiH ovog ljeta predsjednik Europske pučke stranke Wielfrid Martens je pismom zatražio od Čovića da odustane od kandidature za predsjednika stranke jer se protiv njega vodi sudski postupak. Čović nije uvažio taj Martensov zahtjev.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙