FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Poglavarstvo o tijeku obnove u Županiji

OSIJEK,28. rujna 2005.(Hina) - Poglavarstvo Osječko-baranjske županijezaključilo je na današnjoj sjednici kako je u procesu obnovetrenutačno najveći problem obnova obiteljskih kuća na pustarama te jeodlučilo da se resornom ministarstvu uputi pismo sa zahtjevom zaubrzanjem toga procesa, uključujući i obnovu infrastrukture na timpodručjima.
OSIJEK,28. rujna 2005.(Hina) - Poglavarstvo Osječko-baranjske županije zaključilo je na današnjoj sjednici kako je u procesu obnove trenutačno najveći problem obnova obiteljskih kuća na pustarama te je odlučilo da se resornom ministarstvu uputi pismo sa zahtjevom za ubrzanjem toga procesa, uključujući i obnovu infrastrukture na tim područjima.

Pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marolin rekao je kako su riješeni imovinsko-pravni problemi, što je bio preduvjet za početak organizirane obnove na ukupno četiri pustare, na kojima je predviđena obnova.

Kazao je kako će se od nadležnih tijela zatražiti ubrzanje izgradnje komunalne infrastrukture, kako bi se povratnici, bez poteškoća, mogli useliti u obnovljene kuće. Dodao je kako izgradnja infrastrukture na pustarama, unatoč ranijim očekivanjima, neće biti dovršena do kraja ove godine, već se završetak tog procesa može očekivati u prvoj polovici iduće godine.

U raspravi je istaknuto da, osim obnove kuća, povratnicima treba omogućiti i zapošljavanje, kako bi ostali na tim područjima, na kojima je evidentirana visoka stopa nezaposlenosti.

Prema podacima Agencije za razvoj, ukupna ratna šteta na području Osječko-baranjske županije procjenjuje se na više od 25 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙