FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo zadovoljno revizijom- zamjerke se već ispravljaju

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskogpoglavarstva prihvatili su danas izvješće o reviziji gradskogproračuna za 2004. u kojem stoji da svi gradski financijski izvještajiiskazuju "objektivan i istinit prikaz poslovanja", ali i iznosezamjerke vezane uglavnom uz rad gradskih upravnih tijela i imovinugrada.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva prihvatili su danas izvješće o reviziji gradskog proračuna za 2004. u kojem stoji da svi gradski financijski izvještaji iskazuju "objektivan i istinit prikaz poslovanja", ali i iznose zamjerke vezane uglavnom uz rad gradskih upravnih tijela i imovinu grada.

Tako se primjerice navodi da ne postoji odgovarajuća koordinacija u radu gradskih upravnih tijela, da nije utvrđeno stanje ni vrijednost gradske imovine, da se pojedini proračunski prihodi ne naplaćuju potpuno i pravodobno, da nisu rješavani imovinsko- pravni odnosi države i grada te da u državni proračun nije uplaćen dio sredstava od prodaje stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo.

"To su nedostaci poslovno-političke prirode kojim se Gradsko poglavarstvo obvezuje na veći angažman za stanje imovine i u odnosima s državom", rekao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić izražavajući zadovoljstvo izvješćem revizije. Najavio je osnivanje gradske riznice od 1. siječnja, po uzoru na državnu riznicu, kako bi se i na taj način mogle otkloniti zamjerke revizije i olakšati poslovanje Gradskog poglavarstva.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je obećao da će se u Poglavarstvu potruditi da u proračunu za 2005. tih zamjerki više ne bude. Nakon "100 dana" nove gradske vlasti već će se vidjeti što smo napravili, dodao je.

Bandić je priznao da su gradski uredi dosad bili "kao rogovi u vreći" te naveo da je to i bio razlog za početak reorganizacije gradske uprave. Strategiju upravljanja gradskom imovinom do Nove godine će osmisliti gradski ured u kojem su, po novom, objedinjeni imovinsko-pravni odnosi i imovina grada, rekao je Bandić.

Napomenuo je da će se kroz jedinstvenu gradsku riznicu lakše rješavati i problemi s naplatom, a sve će to biti pod nadzorom novog Kontrolnog ureda, dodao je.

Poglavarstvo je preraspodjelom proračunskih sredstava osiguralo i novac za zbrinjavanje viška radnika Sljemena d.d. tako da rebalans proračuna, zbog tog razloga, neće biti potreban. Riječ je o ukupno 28 milijuna kuna.

Prihvaćen je zaključak o izradi studije izvodljivosti i opravdanosti izgradnje cestovnog tunela kroz Medvednicu. Studiju je do 31. siječnja obvezan izraditi Građevinski fakultet u Zagrebu, a za taj će rad dobiti 1,9 milijuna kuna.

Utvrđena je i lista prioriteta za korištenje sredstva spomeničke rente, pa će tako za uređenje 20 objekata u Gornjem i Donjem gradu biti osigurano približno šest milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙