FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: završio Međunarodni forum okolišnih novinara

POŽEGA, 21. rujna 2005. (Hina) - U Požegi je danas završen trodnevniMeđunarodni forum okolišnih novinara, koji je na temu "Značajokolišnog novinarstva u zaštiti okoliša i sprječavanju devastacije"održan u organizaciji Press centra za okoliš Hrvatske, a podpokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja igraditeljstva.
POŽEGA, 21. rujna 2005. (Hina) - U Požegi je danas završen trodnevni Međunarodni forum okolišnih novinara, koji je na temu "Značaj okolišnog novinarstva u zaštiti okoliša i sprječavanju devastacije" održan u organizaciji Press centra za okoliš Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Na Forumu su sudjelovali novinari iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, Mađarske, Engleske i Francuske, a istaknuta je potreba bolje suradnje okolišnih novinara s ciljem da se zajednički sagleda problematika ugroze prirode i čovjeka.

Predsjednik Međunarodne federacije okolišnih novinara (IFEJ - International federation of enviromental journalist) Michael Schweres iz Pariza naglasio je da se okolišni novinari u svijetu sve bolje organiziraju pa u IFEJ-u danas organizirano djeluju novinari iz 117 zemalja svijeta, među kojima i novinari Press centra za okoliš Hrvatske.

Tijekom rada Foruma novinari su na konkretnom primjeru ugroze prirode u Parku prirode Papuk, zbog rada kamenoloma Veličanka 2, istraživali razloge zašto se lokalna zajednica i brojne državne institucije neodgovorno odnose prema toj problematici.

Sudionicima Foruma također nije bilo jasno zašto Požeško-slavonska županija inzistira na pomicanju granica Parka prirode Papuk u kojima ne bi bio velički kamenolom, koji eksploatira tvrtka Kamen Ingrad, jer to ne bi riješilo problem ugroze prirode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙