FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kažnjen austrijski entomolog koji je na Krku skupljao kukce bez dozvole

KRK, 17. listopada 2005. (Hina) - Austrijskog entomologa iz muzejaLandes u Linzu, koji je bez dozvole Ministarstva kulture na otoku Krkuskupljao leptire i druge kukce, kaznio je prekršajni sud, a kukci ubočicama su mu oduzeti, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.
KRK, 17. listopada 2005. (Hina) - Austrijskog entomologa iz muzeja Landes u Linzu, koji je bez dozvole Ministarstva kulture na otoku Krku skupljao leptire i druge kukce, kaznio je prekršajni sud, a kukci u bočicama su mu oduzeti, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

U skupljanju kukaca na livadi kod zračne luke na otoku Krku austrijskog državljanina Rolanda Zarrea zatekla je 12. listopada krčka policija.

Provjerom je utvrđeno da je taj entomolog zaposlen u muzeju Landes u Linzu te da kukce skuplja radi istraživanja bez potrebnih isprava, suglasnosti Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu prirode i dopuštenja za iznošenje primjeraka iz Hrvatske.

Inspekcija zaštite prirode odmah je nakon policijske dojave obavila nadzor, podnijela prekršajnu prijavu protiv Zarrea i oduzela mu uhvaćene kukce u bočicama. Preliminarnim pregledom materijala utvrđeno je da kukci pripadaju redu Lepidoptera, Hymenoptera i Odonata.

Konačnu determinaciju zaplijenjenih kukaca obavit će domaći stručnjaci, entomolozi, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙