FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica: počelo obilježavanje V. Međunarodnog dana Drave

KOPRIVNICA, 23. rujna 2005. (Hina) - Konferencijom na temu " Održiviturizam -budućnost dravske regije" započelo je danas obilježavanje V.Međunarodnog dana Drave kojim Grad Koprivnica, Savez udruga Dravskaliga i Turistička zajednica Koprivnice promiču zaštitu prirode,posebno rijeke Drave, kao preduvjet razvoja održivog turizma uPodravini.
KOPRIVNICA, 23. rujna 2005. (Hina) - Konferencijom na temu " Održivi turizam -budućnost dravske regije" započelo je danas obilježavanje V. Međunarodnog dana Drave kojim Grad Koprivnica, Savez udruga Dravska liga i Turistička zajednica Koprivnice promiču zaštitu prirode, posebno rijeke Drave, kao preduvjet razvoja održivog turizma u Podravini.

Prirodnu ravnotežu, biljni i životinjski svijet, a time i neposredni okoliš ljudi mogla bi ugroziti gradnja hidroelektrane Novo Virje, kao što ih već ugrožava nekontrolirano iskapanje šljunka iz rijeke. Posljedice toga već osjećaju zaštićene vrste biljaka i ptica među kojima je najugroženija mala čigra, ptica koja podsjeća na riječnoga galeba, a koja se gnijezdi na riječnim sprudovima, upozoravaju iz Dravske lige.

U izložbenom prostoru golskog likovnog kruga u staroj školi, gdje će dobiti mjesto buduća Dravska zbirka u mjestu Gola, otvara se večeras izložba "Druga Dravska minijatura" posvećena starim umijećima i znanjima o tradicijskom ribolovu na Dravi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙