FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol o utjecaju digitalne konvergencije na medije

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Spoj ili konvergencija digitalnihmedija, u prvom redu radija i interneta te njihov razvoj i promjenekoje će izazvati bili su tema današnjeg okruglog stola održanog uorganizaciji Instituta za međunarodne odnose (IMO) i Odjela za medijeVijeća Europe.
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Spoj ili konvergencija digitalnih medija, u prvom redu radija i interneta te njihov razvoj i promjene koje će izazvati bili su tema današnjeg okruglog stola održanog u organizaciji Instituta za međunarodne odnose (IMO) i Odjela za medije Vijeća Europe.

U raspravi su sudjelovali brojni stručnjaci i državni dužnosnici zaduženi za medije, telekomunikacije i informatizaciju.

Po riječima organizatora, okruglim stolom "Mediji i digitalna konvergencija: javne politike i razvojni trendovi u Europi i Hrvatskoj" potiče se stručna javna rasprava o trendovima digitalne konvergencije. Posebno u odnosu na promjene koje unosi u područje radiodifuzije u smislu prilagodbi sadržaja, proizvodnje i distribucije, novih platformi te upotrebe interneta.

Ističu kako će konvergencija svojim širenjem, osim promjena u poslovanju medija, telekomunikacijskih i kompjuterskih tvrtki, nužno dovesti do izmjena zakonodavstva i mjera tzv. javnih politika. One će, dodaju, i u novonastaloj situaciji morati osigurati i štititi prava na slobodu izražavanja, slobodu i raznolikost medija i njihovih sadržaja, ali i pravo na privatnost i na zaštitu osobnih podataka.

Trend nestajanja granica između informacijskih i komunikacijskih industrija prisutan je u nekoliko proteklih desetljeća, a digitalizacijom tri nekada različita sektora (telekomunikacijski, medijski i računalni) postaju komplementarni dijelovi na globalnom tržištu. Stoga je i Vijeće Europe 2003. svojim članicama preporučilo poticanje društvene i demokratske uloge digitalnog emitiranja, istaknuto je na okruglom stolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙