FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor završio večerašnju raspravu o privatizaciji

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Zastupnici Hrvatskog sabora završilisu večerašnji dio rasprave o reviziji pretvorbe i privatizacije, azajednička je ocjena da nezakonitosti u tom procesu nisu primjerenosankcionirane.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Zastupnici Hrvatskog sabora završili su večerašnji dio rasprave o reviziji pretvorbe i privatizacije, a zajednička je ocjena da nezakonitosti u tom procesu nisu primjereno sankcionirane.

U tom smislu je u ime Kluba HSS-a Zlatko Tomčić ocijenio kako je za to, kako je rekao, zaslužna potpuna impotencija pravosudnog sustava.

Damir Kajin (Klub IDS-a) drži da rasprava i nema nekog smisla jer od revizije pretovrbe i privatizacije ionako neće biti ništa. Ustvrdio je da su u pretvorbi i privatizaciji uz HDZ sudjelovali samo odabrani.

Najvećom štetom označio je gubitak suvereniteta nad bankarskim sustavom što je omogućilo izvlačenje sredstava iz Hrvatske u inozemstvo.

Andrija Hebrang (Klub HDZ-a) drži da je u raspravi bilo više politizacije nego privatizacije i želje da se za sve optuži HDZ a ne da se ide u srž stvari. U privatizaciju smo krenuli u ratnim uvjetima i bez pravne podloge, rekao je Hebrang. Po njegovim riječima, pljačka hrvatskog gospodarstva završila je 90-te a ne počela, da bi nakon toga uslijedila srpska agresija.

Milanka Opačić (Klub SDP-a) kazala je kako je teško građanima objasniti zašto nitko nije sankcioniran zbog kriminala u pretvorbi i privatizaciji. To je dovelo do uništenja brojnih radnih mjesta, apatije stanovništva i gubitak vjere u pravdu i pravednost, ocijenila je.

Vladimir Rožić (Klub HSP-a) drži kako je najslabija karika u cijelom slučaju Državno odvjetništvo koje se, ocijenio je, pokazalo nemoćnim sankcionirati nepravilnosti u pretvorbi i privatizaciji.

Po riječima Vesne Pusić (Klub HNS-PGS) rasprava se vodi suprotno dogovoru i bez izravnog prijenosa, pa je očito da se istina o pretvorbi i privatizaciji želi sakriti od hrvatske javnosti.

Potpredsjednica Sabora Pusić rekla je također i da su osim HDZ-a za takav tijek privatizacije odgovorne i druge političke stranke. S time se složio zastupnik Hebrang, no rekao je kako bi s obzirom na nedavne ocjene iz njezine stranke to značilo da su zločinačke ali, kako on ipak misli da nisu. Pusić je na to odgovorila kako je samo jedna stranka zločinačka. Na to je reagirao potpredsjednik Kluba HDZ-a Ivan Jarnjak zatraživši od predsjedavajućeg, potpredsjednika Mate Arlovića zaštitu od takvih kvalifikacija.

Hrvatski sabor sjednicu nastavlja sutra u 9,30 sati raspravom o reviziji pretvorbe i privatizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙