FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: završena rasprava o pretvorbi i privatizaciji

ZAGREB,29. rujna 2005.(Hina) - Zastupnici Hrvatskog sabora završili suvečeras raspravu o reviziji pretvorbe i privatizacije, a predsjednikSabora Vladimir Šeks najavio je da će s predsjednicima parlamentarnihklubova dogovoriti na koji način, s obzirom na iznesene zaključke,postići konsenzus.
ZAGREB,29. rujna 2005.(Hina) - Zastupnici Hrvatskog sabora završili su večeras raspravu o reviziji pretvorbe i privatizacije, a predsjednik Sabora Vladimir Šeks najavio je da će s predsjednicima parlamentarnih klubova dogovoriti na koji način, s obzirom na iznesene zaključke, postići konsenzus.

Šeks je najavio da će se taj sastanak vjerojatno održati tijekom idućeg tjedna kako bi se pronašlo zajedničko rješenje, jer drži da nema smisla glasovati o zaključcima pojedinih saborskih klubova.

Inače, potpredsjednik Vlade Damir Polančec danas je sa saborske govornice pozvao Državno odvjetništvo i policiju da istraže njegovu ulogu u privatizaciji opatijske Liburnije, odbacujući oporbene optužbe da je pogodovao fondovima kod prodaje dionica tog hotelskog poduzeća.

"Pozivam Državno odvjetništvo i policiju neka istraže proces nagodbe oko Liburnije i moju ulogu u tome", kazao je Polančec u saborskoj raspravi o izvješćima državnih tijela vezano uz nalaz revizije pretvorbe i privatizacije.

"Neka policija i Državno odvjetništvo odrade svoj posao, sud neka sudi, a Vlada neka poštuje odluke Sabora", dodao je, uvjeren da će Vlada znati kako izmijeniti zakone kako bi se sankcionirali odgovorni za nezakonitosti u privatizaciji.

Za to nam ne trebaju zaključci Sabora, ustvrdio je Polančec, odgovarajući na optužbe saborske oporbe da je Vlada pogodovala Dom i SN holdinzima kod prodaje dionica Liburnije.

"To se zove pogodovanje Dom holdingu za 656 milijuna kuna", poručio je, nakon Polančecova izlaganja, SDP-ov zastupnik Slavko Linić, uvjeren da su kod nedavne prodaje dionica Liburnije počinjene nezakonitosti.

Isto misli i Miljenko Dorić (HNS), koji, pak, ističe da je u aferi Liburnia civilno društvo pokazalo zrelost i namjeru da "stane na kraj političkoj samovolji".

Tonči Tadić (HSP) upitao je može li Sabor tolerirati nezakonito gospodarenje nezakonito stečenim dionicama, a što je utvrdila revizija.

U žustroj raspravi i polemici zastupnik Damir Kajin (IDS) rekao je zastupniku Silvanu Hrelji (HSU) da je "kreten" na što mu je predsjednik Sabora Vladimir Šeks dodijelio opomenu i oduzeo pravo da govori do kraja rasprave o reviziji pretvorbe i privatizacije. "Otkud vam pravo da tako govorite, sram vas bilo", rekao je Šeks Kajinu. Kajin je zatim prišao Hrelji i ispričao mu se, pruživši mu ruku.

Zastupnici su zaključili maratonsku raspravu o privatizaciji, a rad nastavljaju sutra u 9,30 sati raspravom o Godišnjem izvješću o radu Hrvatske agencije za telekomunikacije te o stanju i ostvarivanju načela i ciljeva regulacije telekomunikacijskog tržišta u Republici Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙