FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD i EIB kreditiraju obnovu željeznice u BiH

SARAJEVO, 13. listopada 2005. (Hina) - Bosna i Hercegovina dobit ćekredit od 70 milijuna eura od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD)koji će biti upotrijebljen za obnovu željezničke infrastrukture napravcu koridora Vc te za pravce koji su kompatibilni s koridorom X,priopćeno je danas iz Vijeća ministara BiH.
SARAJEVO, 13. listopada 2005. (Hina) - Bosna i Hercegovina dobit će kredit od 70 milijuna eura od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji će biti upotrijebljen za obnovu željezničke infrastrukture na pravcu koridora Vc te za pravce koji su kompatibilni s koridorom X, priopćeno je danas iz Vijeća ministara BiH.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu navodi se kako su u Londonu uspješno završeni pregovori o kreditu u kojima su sudjelovali ministri financija te transporta i komunikacija kao i predstavnici željezničkih tvrtki iz dva entiteta.

U sklopu projekta rekonstrukcije željezničke mreže, koji treba biti završen do kraja lipnja 2009. godine, bit će obnovljeni dijelovi pruge između Sarajeva i Ploča na dionicama Konjic-Mostar i Mostar-Čapljina.

Idućeg tjedna, kako je najavljeno, uslijedit će pregovori predstavnika vlasti BiH i Europske investicijske banke (EIB) o dodatnom kreditu od 86 milijuna eura koji također treba biti utrošen za obnovu željezničke infrastrukture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙