FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 9,30 sati

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

RIJEKA - Međunarodna pomorska organizacija (International Maritme Organization - IMO) danas, 29. rujna, na blagdana sv. Mihaela, obilježava Svjetski dan pomorstva, a tema ovogodišnjeg je "Međunarodno bratstvo - nositelj svjetske trgovine." Ta je tema izabrana da bi se naglasila uloga brodarstva u međunarodnoj ekonomiji i njegov doprinos kao najučinkovitijeg, sigurnog i ekološkog transporta robe, priopćio je, u povodu Svjetskog dana pomorstva, Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH). Prema podacima iz Udruge hrvatskih poslodavaca - brodara u međunarodnoj plovidbi "Mare Nostrum", u Hrvatskoj je potkraj prošle godine bilo 14 brodara koji imaju ukupno 184 broda. U sindikatu procjenjuju da u Hrvatskoj ima oko 27.000 pomoraca te da je, u odnosu na svakog zaposlenog na brodu, na kopnu na poslovima u vezi s brodarstvom zaposleno još desetak osoba, što ukazuje da veliki broj Hrvata živi od pomorstva. Sindikat pomoraca Hrvatske upozorava kako se posljednjih godina smanjuje zanimanje za pomoračka zanimanja te da je u hrvatskim pomorskim školama sve manje učenika.

ZAGREB - Promet je slab u većem dijelu Hrvatske, a magla smanjuje vidljivost u unutrašnjosti - najgušća je duž autocesta A2 Macelj-Zagreb, A3 Bregana-Nova Gradiška i Slavonski Brod-Županja, gdje smanjuje vidljivost na 50 metara, izvijestio je jutros u 7 sati Hrvatski auto-klub. Oprez zbog magle potreban je i na autocesti A1 Zagreb-Bosiljevo-Sv. Rok, A6 Bosiljevo-Ravna Gora-Delnice i A4 Goričan-Ivanja Reka. Gusta magla mjestimice usporava promet i na državnim cestama: Virovitica-Kutina, Osijek-Đakovo-Slavonski Brod, Varaždin-Zagreb, te ličkoj i podravskoj magistrali. Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je teretni promet na izlasku iz Hrvatske, te su moguća kraća čekanja. Na ostalim graničnim prijelazima osobni i teretni promet odvija se bez zastoja. Trajekti plove prema redu plovidbe.

ZAGREB - Prijepodne u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu magla ili niska naoblaka, zatim djelomično razvedravanje. Poslijepodne na sjevernom Jadranu i u zapadnoim krajevima unutrašnjosti naoblačenje mjestimice s kišom do kraja dana proširit će se na veći dio zemlje. U Dalmaciji pretežno sunčano. Vjetar većinom slab, na Jadranu ponegdje umjeren jugozapadnjak i jugo. Poslijepodnevna temperatura zraka u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu uglavnom od 18 do 23, u Dalmaciji između 23 i 28 stupnjeva Celzija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙