FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Kosor s predstavnicima dubrovačko-neretvanske HVIDR-e

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosordanas se tijekom boravka u Cavtatu sastala s predstavnicima HVIDR-eDubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika Vitomirom Bajcom iRobertom Hauswitschkom te Udruge hrvatskih branitelja logorašaDubrovačko-neretvanske županije Zdenkom Bulićem.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas se tijekom boravka u Cavtatu sastala s predstavnicima HVIDR-e Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika Vitomirom Bajcom i Robertom Hauswitschkom te Udruge hrvatskih branitelja logoraša Dubrovačko-neretvanske županije Zdenkom Bulićem.

Predstavnici udruga upoznali su je s aktualnim problemima razvojačenih hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, posebice u pogledu stambenog zbrinjavanja nekolicine hrvatskih ratnih vojnih invalida i zapošljavanju razvojačenih branitelja. U tom smislu razgovarali su i o mogućnostima proširenja proizvodnje u braniteljskoj zadruzi "Mirna luka" iz Stona, koja se bavi uzgojom ribe i školjki, a potpredsjednica Kosor upoznala ih je i s mogućnostima korištenja potpora Ministarstva za poticanje braniteljskog zadrugarstva.

Na sastanku se razgovaralo i o izradi multimedijalnog materijala o stradavanju hrvatskih branitelja s dubrovačkog područja u srpskim i crnogorskim logorima u Bileći i Morinju. To bi se izradilo u produkciji županijske Udruge logoraša, a promocija, na koju je pozvana i potpredsjednica Kosor trebala bi biti održana 13. prosinca ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙