FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazil će sagraditi drugu najveću vjetroelektranu

SAO PAULO, 5. listopada 2005. (Hina/AFP) - Brazil će izgraditi drugunajveću eolsku elektranu na svijetu u Osoriu, gradu države Rio Gradnedo Sul, što će stajati 295 milijuna dolara i početi će djelovati udrugom dijelu 2006., objavila je u srijedu brazilska vlada.
SAO PAULO, 5. listopada 2005. (Hina/AFP) - Brazil će izgraditi drugu najveću eolsku elektranu na svijetu u Osoriu, gradu države Rio Gradne do Sul, što će stajati 295 milijuna dolara i početi će djelovati u drugom dijelu 2006., objavila je u srijedu brazilska vlada.

Plan je u SAO Paulu pokrenuo predsjednik Lusi Inacio Lula da Silva tijekom dodjeljivanja kredita od 205 milijuna dolara državne banke BNDES poduzeću Vento do Sul Energia, osnovanom za pokretanje tog projekta.

Vjetroelektrana će imati kapacitet od 150 megawatta koje će generirati tri postrojenja od 50 mW svako, u gradovima Osorio, Indios i Sangraduoro.

Prema podacima BNDES banke, to će biti druga najveća eolska elektrana iza one u Teksasu koje proizvodi 200 mW električne energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙