FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio članove županjske Udruge branitelja liječenih od PTSP-a

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić primioje danas izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-agrada Županje i županjske Posavine, koje ga je izvijestilo odjelovanju te udruge, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a grada Županje i županjske Posavine, koje ga je izvijestilo o djelovanju te udruge, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.

Udruga ima 90 članova i osnovana je 2003. u prvom redu da pomaže članovima Udruge i njihovim obiteljima u rješavanju statusnih pitanja te u liječenju.

Osim mjesečnih psihoterapijskih grupa koje vode stručnjaci savjetovališta Udruga organizira telefon za krizne trenutke te pravne savjete svojim članovima. Naglašavaju kako im je teško dokazati status hrvatskog branitelja za pojedine pripadnike, npr. pričuvnog sastava policije, riješiti stambeno pitanje članova i financiranje Udruge.

Naveli su također kako su nezaposlenost i loše gospodarsko stanje najveća teškoća na područjima u kojima žive, istaknuvši kako se 5500 osoba vodi kao nezaposleno u Županji. Izaslanstvo je predložilo da se razmotre mogućnosti dokvalifikacije za osobe s nižom stručnom spremom, te dopuni zakonodavstvo, tako da se uvedu olakšice za poslodavce spremne zaposliti osobe sa statusom samo hrvatskog branitelja.

Predsjednik Mesić je podupro rad Udruge, naglasivši kako je organiziranje u Udrugu i rad u njoj jedan od boljih načina djelovanja prema državnim tijelima zaduženim za rješavanje njihovih potreba, a da je gospodarski razvoj nužan preduvjet za nova radna mjesta, stoji u priopćenju.

U izaslanstvu su bili: Mladen Huber, tajnik Županijske organizacije HNS-a, Nenad Kračun predsjednik, dopredsjednik, tajnik i članovi Udruge Nenad Kračun, Zlatko Krasnec, Ivica Šarić, Željko Đerek, Zlatko Župarić Aničić, Ivan Pervan, Ivan Miličić, Mato Blatančić, Tomislav Šarec, Goran Dujić i Franjo Škegro, predsjednik Udruge specijalne policije, stoji na kraju priopćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙