FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo RS-a pokrenulo postupak za zločine u Lovasu

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Specijalni tužitelj za ratnezločine Republike Srpske (RS) Vladimir Vukčević izjavio je u utorak daje Tužiteljstvo za ratne zločine RS-a pokrenulo predkrivični postupakza zločine koje su srpske snage počinile 1991. godine u hrvatskom seluLovas, kada je ubijeno više od pedeset civila, objavio je RadioSlobodna Europa.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Specijalni tužitelj za ratne zločine Republike Srpske (RS) Vladimir Vukčević izjavio je u utorak da je Tužiteljstvo za ratne zločine RS-a pokrenulo predkrivični postupak za zločine koje su srpske snage počinile 1991. godine u hrvatskom selu Lovas, kada je ubijeno više od pedeset civila, objavio je Radio Slobodna Europa.

"Prikupili smo određene podatke o osobama koje su bile u to vrijeme u Lovasu. U stalnom smo kontaktu s hrvatskim Državnim odvjetništvom i Županijskim sudom u Vukovaru", rekao je Vukićević.

Po njegovim riječima, tužiteljstvo preko vojnih službi sigurnosti pokušava prikupiti relevatne podatke i otkriti izvršitelje krivičnog djela ratnog zločina u Lovasu.

Za genocid i druga krivična djela protiv civilnog stanovništva, pred Vijećem za ratne zločine Županijskog suda u Vukovaru vodi se postupak protiv Ljubana Devetka i još sedamnaestoro optuženih, od kojih je samo jedan dostupan sudu, dok se ostalima sudi u odsutnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙