FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro predsjednik Hrvatske glazbene unije Damir Dičić

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) -
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) -

Glazbenik i skladatelj, predsjednik Hrvatske glazbene unije (HGU) Damir Dičić jutros je iznenada umro u jednoj zagrebačkoj bolnici, objavio je HGU.

Damir Dičić je rođen 1938., a glazbom se aktivno počeo baviti 1955. Osnivač je najraznovrsnijih instrumentalnih sastava, od dua, trija sve do big banda.

Tijekom bogate karijere surađivao je, koncertirao i snimao s gotovo svim najpoznatijim svjetskim i domaćim glazbenicima (Stan Getz, John Lewis, Art Farmer, Joe Pass, Toots Thielemans i t.d.).

Dugo godina djeluje u Big Bandu HRT-a te sastavu BPConvention, a bio je suvoditelj Convention Big Banda. Nastupao je na koncertima EBU-a i bio više godina član sastava East European All Starsa. Dugogodišnji je suradnik ORF-a gdje kao instrumentalni solist, skladatelj, aranžer i dirigent sudjeluje u nekad kultnoj emisiji "Musik zum Traumen".

Gostovao je i koncertirao diljem Europe i svijeta, snimio je mnoge nosače zvuka i autor je knjige "Jazz gitara".

Od osnutka Prvog razreda HGU - Udruge umjetnika izvođača, izabran je za predsjednika, a na Skupštini HGU-a 2002. i za predsjednika. Višestruk je dobitnik nagrade "Status" kao najistaknutiji solist jazz gitare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙