FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevska zračna luka ipak ne dobiva ime po Aliji Izetbegoviću

SARAJEVO, 17. listopada 2005.(Hina) - Organizacijski odbor zaobilježavanje druge obljetnice smrti nekadašnjeg predsjednikaPredsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića odlučio je uponedjeljak kako će poštovati odluku Visokog predstavnika za BiHPaddyja Ashdowna o zabrani preimenovanja sarajevske zračne luke.
SARAJEVO, 17. listopada 2005.(Hina) - Organizacijski odbor za obilježavanje druge obljetnice smrti nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića odlučio je u ponedjeljak kako će poštovati odluku Visokog predstavnika za BiH Paddyja Ashdowna o zabrani preimenovanja sarajevske zračne luke.

Ta je zračna luka od 18. listopada trebala dobiti ime po Izetbegoviću no Ashdownovom odlukom takva je nakana prošlog tjedna spriječena nakon što je Upravni odbor Vijeća za povedbu mira (PIC) zaključio kako bi se time potkopao proces pomirenja u zemlji.

Iz ureda bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića, koji je ujedno na čelu povjerenstva za obilježavanje obljetnice Izetbegovićeve smrti, priopćeno je kako se otkazuje ceremonija koja je u utorak trebala biti održana u zračnoj luci u Sarajevu.

Potvrđeno je međutim kako će se ostali sadržaji održati prema utvrđenom rasporedu odnosno da će u srijedu uslijediti ceremonija davanja Izetbegovićeva imena sadašnjem sarajevskom Trgu oslobođenja te obilježavanje završetka radova na turbetu pokojnog bošnjačkog lidera na groblju Kovači.

Povjerenstvo za obilježavanje obljetnice Izetbegovićeve smrti drži kako je odluka o preimenovanju zračne luke unatoč Ashdownovoj reakciji bila "ispravna, moralno i zakonski utemeljena".

Visokom predstavniku istodobno je zamjereno kako je svojom odlukom "iskazao nepoštivanje" prema Povjerenstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙