FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvorica osuđena na smrt u Pakistanu

ISLAMBAD, 5. listopada 2005. (Hina/ Reuters) - Pakistanski vojni sudosudio je u utorak na smrt četiri pripadnika osoblja zračnih snaga,dok su još dvojica osuđena na kaznu doživotnog zatvora zbogumiješanosti u pokušaj ubojstva pakistanskog predsjednika PervezaMusharrafa izvedenog 2003. a koji je zamislila terorističkaorganizacija al Qaeda.
ISLAMBAD, 5. listopada 2005. (Hina/ Reuters) - Pakistanski vojni sud osudio je u utorak na smrt četiri pripadnika osoblja zračnih snaga, dok su još dvojica osuđena na kaznu doživotnog zatvora zbog umiješanosti u pokušaj ubojstva pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa izvedenog 2003. a koji je zamislila teroristička organizacija al Qaeda.

Musharraf, ključni saveznik u ratu protiv terorizma koji predvode SAD, za dlaku je izbjegao pokušaj ubojstva 14. prosinca 2003. kada je bombom raznesen most u gradu Rawalpindi samo nekoliko minuta nakon što ga je prošla predsjednička kolona vozila.

Šestorici niže rangiranih vojnika sudilo se tijekom proteklih šest mjeseci na vojnom sudu, a suđenje je završilo u ponedjeljak, navodi se u izjavi pakistanskih zračnih snaga. Dodaje se da su četvorica optuženih osuđena na smrt, a dvojica na doživotnu kaznu zatvora.

U izjavi se ne navode imena osuđenih, ali se napominje da imaju pravu žalbe.

Pakistanska vojska izjavila je da u taj atentat nisu bili uključeni viši časnici vojske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙