FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smrt Briana Jonesa ponovo na velikom ekranu

SAN SEBASTIJAN, 20. rujna 2005. (Hina/AFP) - Smrt Briana Jonesaponovno je razrađena u filmu "Stoned" britanskog redatelja StephenaWoolleya koji potpuno isključuje teoriju o slučajnoj smrti te mitskefigure 60-ih.
SAN SEBASTIJAN, 20. rujna 2005. (Hina/AFP) - Smrt Briana Jonesa ponovno je razrađena u filmu "Stoned" britanskog redatelja Stephena Woolleya koji potpuno isključuje teoriju o slučajnoj smrti te mitske figure 60-ih.

"Uvjeren sam kako je Jones ubijen i njegova smrt nema ništa s alkoholom i drogom", kazao je Woolley, predstavljajući svoj prvi dugometražni film na međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastianu.

Bryan Jones je preminuo u svom bazenu u noći s 2. na 3. srpnja 1969. u dobi od 27 godina. Službena je istraga zaključila da se radi o slučajnoj smrti pod utjecajem alkohola i droge.

No Woolley, koji je angažirao privatne detektive da ispitaju "osobe koje su bile prisutne te noći tamo", tvrdi da je Jonesa ubio Franck Thorogood, zidar koji je radio na glazbenikovoj kući.

Dvadeset i pet godina nakon smrti Briana Jonesa, Thorogood je na samrti priznao ubojstvo.

Jonesova zaručnica Anna Wohlin i bolničarka Janet bile su također prisutne te kobne večeri.

"Ispričale su mi istu verziju te da te večeri nije bilo nikakvog tuluma", priča Woolley koji je pronašao dvije, dugo vremena nepoznate, svjedokinje.

"Stoned" je prvi film Woolleya koji je bio poznatiji kao producent redatelja Neila Jordana pokušao je rekonstruirati nemiran život osnivača Rolling Stonesa i prijatelja Boba Dylana i Jimija Hendrixa.

Genijalan glazbenik teškog karaktera zaslužan je za ime grupe za koje je dobio ideju iz pjesme Muddy Waters "Rollin'Stone blues".

No ubrzo je počeo trošiti halucinogene droge, sukobljavajući se sve češće s policijom da bi ga na kraju iz grupe protjerali Mick Jagger i Keith Richards.

Jonesa glumi glumac Leo Gregory.

Zanimljivo je da ni redatelj ni glavni glumac nisu razgovarali ni s jednim članom Roling Stonesa. "To je film o Brianu Jonesu, a ne o Rolling Stonesima", ističu obojica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙