FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arafatova smrt: palestinsko povjerenstvo objavilo izvješće

RAMALLAH, 12. listopada 2005. (Hina/AFP) - Palestinsko ministarskopovjerenstvo objavilo je u srijedu privremeno izvješće o uzrocimasmrti povijesnog palestinskog vođe Jasera Arafata u studenome 2004.
RAMALLAH, 12. listopada 2005. (Hina/AFP) - Palestinsko ministarsko povjerenstvo objavilo je u srijedu privremeno izvješće o uzrocima smrti povijesnog palestinskog vođe Jasera Arafata u studenome 2004.

U izvješću koje se temelji na izvješću francuskih liječnika priznaje se da nije bilo moguće utvrditi uzrok smrti i izražava nada da će to jednom biti moguće.

"Francuski i palestinski liječnici zaključili su da medicina nije mogla pronaći lijek za bolesti od kojih je patio predsjednik", izjavio je palestinski premijer Ahmad Korej.

Prema njegovim riječima, smrt nije bila posljedica "bakterije, virusa, mikroba, zloćudnog tumora ni aidsa, kao što je bilo rečeno". "Proučena je čak i mogućnost otrovanja, ali nije pronađen nijedan poznati otrov", dodao je.

Arafat je umro 11. studenog u 75. godini u bolnici u Parizu, nakon dva tjedna liječenja u bolnici. Obdukcija se nije provodila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙