FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Preljubnica osuđena na smrt kamenovajem

TEHERAN, 15. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Mlada Iranka zbogpreljubništva je osuđena na smrt kamenovanjem, objavili su lokalnimediji u subotu, iako Teheran tvrdi da se u slučaju preljuba neprimjenjuju tradicionalni zakoni i da se žene više ne ubijajukamenovanjem.
TEHERAN, 15. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Mlada Iranka zbog preljubništva je osuđena na smrt kamenovanjem, objavili su lokalni mediji u subotu, iako Teheran tvrdi da se u slučaju preljuba ne primjenjuju tradicionalni zakoni i da se žene više ne ubijaju kamenovanjem.

Ženi o kojoj piše list Etemad nazivajući je samo imenom Soghra, osuđena je zbog ljubavne veze s prijateljem svog muža. Izrečena joj je i posebna kazna od 15 godina zatvora jer je pomogla ljubavniku da ubije njenog muža.

Iran je izložen međunarodnim kritikama zbog izricanja smrtnih presuda kamenovanjem za preljub. Kazna se izvršava tako da se osuđena osoba do grudi zakopa u zemlju a potom se na njih baca kamenje dok ne umru, pri čemu kamenje nije dovoljno veliko da bi ih ubilo odmah.

Islamski zakon nalaže sucu da u slučajevima preljuba izrekne smrtnu kaznu kamenovanjem, ali predsjednik suda može promijeniti način izvršavanja kazne, primjerice u bičevanje do smrti, rekli su pravosudni izvori u Iranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙