FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Mala scena predstavila projekt prvog kazališta na engleskom jeziku u Hrvatskoj

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Kazalište Mala scena predstaviloje danas svoj novi projekt - English Language Theatre of Zagreb (ELT),prvo kazalište na engleskom jeziku u Hrvatskoj koje će prvu premijeru"Humble Boy" Charlotte Jones u režiji Ivice Šimića izvesti 20.listopada.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Kazalište Mala scena predstavilo je danas svoj novi projekt - English Language Theatre of Zagreb (ELT), prvo kazalište na engleskom jeziku u Hrvatskoj koje će prvu premijeru "Humble Boy" Charlotte Jones u režiji Ivice Šimića izvesti 20. listopada.

Osnivačice i producentice ELT-a Mercy Bona Pavelić i Vitomira Lončar istaknule su na današnjoj konferenciji za novinare kako je riječ o spajanju kulturne i turističke ponude. Kako su rekle, u Beču, Pragu, Budimpešti i Varšavi već se godinama mogu gledati svjetski hitovi suvremenog kazališta na engleskom jeziku.

Tekst suvremene britanske autorice Charlotte Jones "Humble Boy" bit će postavljen s domaćom glumačkom postavom koju čine: Ozren Grabarić, Mercy Bona Pavelić, Antonija Ćutić, Lana Barić, Željko Vukmirica i Dražen Bratulić.

Kako je istaknuo redatelj, riječ je o varijanti Hamleta, ali ujedno i komentaru i razgovoru s njime. Za razliku od Hamleta, ovo nije tragedija, već komedija koja se na kraju završava porukom "let be", kojom se ta višestruko nagrađivana britanska autorica odlučuje za ljubav i život.

U izdanju Male scene objavljena je dvojezična hrvatsko-engleska knjiga "Humble Boy", koja je istodobno i program predstave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙