FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Baška: Ambijentalne probe projekta "Zločin na kozjem otoku"

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Glumci Talijanske drame riječkoga HNKIvana pl. Zajca započet će sutra u Baškoj na otoku Krku "ambijentalneprobe" novoga kazališnog projekta "Zločin na kozjem otoku" premakomadu Uga Bettija, jednom od najpoznatijih tekstova talijanskogateatra 20. stoljeća.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Glumci Talijanske drame riječkoga HNK Ivana pl. Zajca započet će sutra u Baškoj na otoku Krku "ambijentalne probe" novoga kazališnog projekta "Zločin na kozjem otoku" prema komadu Uga Bettija, jednom od najpoznatijih tekstova talijanskoga teatra 20. stoljeća.

Po riječima ravnateljice Talijanske drame Laure Marchig, ta će predstava zasigurno zaintrigirati šire gledateljstvo jer je riječ o novom pristupu Bettijevu tekstu, koji na neki način postaje kronikom jednoga zločina, prouzročenog nekontroliranom strašću, žudnjom koja zamućuje um.

Redatelj predstave je Damir Zlatar Frey, a glumačku ekipu čine Elvia Nacinovich, Mirko Soldano, Rosanna Bubola, Ivana Bruck i Alida Delcaro.

"U želji da se što više poistovjete s likovima i da se u potpunosti užive u ambijent u kojemu je radnja smještena", kako napominje ravnateljica, "redatelj i glumci odlučili su jedan dan provesti na otoku gdje su mediteranski mirisi mora, biljaka i glas vjetra stvarni, a ne umjetno stvoreni unutar kulisa".

Glumci Talijanske drame od 7. do 23. listopada nastupit će u tršćanskom kazalištu "Cristallo" s komedijom Giacinta Gallina "Skorojevići", koja je realizirana u koprodukciji s tršćanskim kazalištem "La Contrada". Nakon toga slijedi turneja po Sloveniji i Italiji. U HNK Ivana pl. Zajca predstava je na repertoaru 27., 28. i 29. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙