FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarsko narodno kazalište nakon 20 godina zaposlilo glumicu

PULA,5. listopada 2005.(Hina) - Nakon više od dvadeset godina Istarskonarodno kazalište - Gradsko kazalište u Puli primilo je glumca ustalan radni odnos, objavila je ravnateljica Istarskoga narodnogkazališta Saša Broz na današnjoj konferenciji za novinare u Puli,dodavši kako će u početku iduće godine biti primljen još jedan glumacili glumica.
PULA,5. listopada 2005.(Hina) - Nakon više od dvadeset godina Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište u Puli primilo je glumca u stalan radni odnos, objavila je ravnateljica Istarskoga narodnog kazališta Saša Broz na današnjoj konferenciji za novinare u Puli, dodavši kako će u početku iduće godine biti primljen još jedan glumac ili glumica.

Dodala je da je nakon javnog natječaja od pet prijavljenih izabrana Lucija Šerbedžija, poznata po ulogama u teatru "Ulysees", a dobitnica je dviju Zlatnih "Arena".

Po njezinim riječima dolaskom Lucije Šerbedžije INK počinje stvarati kvalitetan profesionalni sastav koji će biti, kako je istaknula, "ogledalo te kazališne kuće u svakom pogledu".

Lucija Šerbedžija je izrazila zadovoljstvo i nadu da će imati prigodu "igrati zanimljive uloge sa zanimljvim režiserima".

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljena je nova predstava INK i autorska ekipa drame Uga Bettija "Zločin na kozjem otoku" u režiji Senke Bulić, koja se bavi područjem ženskog identiteta. "I to ne u socijalnoj, kulturnoj ili kojoj drugoj društvenoj situaciji, nego u najosobnijem smislu", ustvrdila je redateljica predstave Bulić.

Predstava će premijerno biti izvedena 20. listopada u Puli, a zatim će gostovati u Novom Sadu, Somboru, Skopju, Tirani, Mariboru i Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙