FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival kazališta slijepih i slabovidnih "Bit" od 7. do 14. listopada

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - U organizaciji kazališta slijepih islabovidnih "Novi život" od 7. do 14. listopada u zagrebačkomkazalištu "Vidra" održat će se četvrti međunarodni festival kazalištaslijepih i slabovidnih "BIT", izvijestio je danas ravnateljkazališta.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - U organizaciji kazališta slijepih i slabovidnih "Novi život" od 7. do 14. listopada u zagrebačkom kazalištu "Vidra" održat će se četvrti međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih "BIT", izvijestio je danas ravnatelj kazališta.

Na festivalu, koji je bijenalan, predstavit će se dvije kazališne skupine iz SAD-a, te po jedna iz Italije, Francuske, Španjolske, Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske.

Iz SAD-a dolazi Firehouse Theater Company s predstavama "Breme" i "Pucaj" Lynna Manniga, a Theater by the blind iz New Yorka predstavit će se sa Senekinim "Edipom" i "Na putu za Hrvatsku" Petea Mikochika.

"Novi život" predstavit će se s "Hanibalom podzemnim" Hristoa Boytcheva i Jarryjevim "Kraljem Ubu", čija će svečana premijera biti 3. listopada.

Londonska skupina "Extant" natupa s Oshodijevim "Otporom", slovensko Kulturno društvo Kruh nastupa s "Kad je žena nijema" Vojmila Rabadana, a pariški Les Yeux Dans Les Oreilles s produkcijom dokumentarnog filma "Otkrivanje tragova slijepog glumca u poetskom prostoru grada".

Skupina Archetipo A.C. Onlus - Teatro Comunale Di Antella iz Firence predstavit će se instalacijom "Kazalište osjetila: Iskustvo 1 - Dodir", a najavljen je i bogat popratni program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙