FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku 4. put festival muzejske baštine

DUBROVNIK, 22. rujna 2005. (Hina) - Međunarodni festival muzejskebaštine "Najbolji u baštini" na kojem se predstavlja izbor nagrađenihinstitucija iz prošle godine počeo je danas u Kazalištu "MarinaDržića" u Dubrovniku.
DUBROVNIK, 22. rujna 2005. (Hina) - Međunarodni festival muzejske baštine "Najbolji u baštini" na kojem se predstavlja izbor nagrađenih institucija iz prošle godine počeo je danas u Kazalištu "Marina Držića" u Dubrovniku.

Na toj međunarodnoj godišnjoj priredbi, koja se četvrti put održava u Dubrovniku, bit će predstavljeno 19 projekata, među kojima Muzej beduinske kulture iz Izraela, Muzej folklora i tradicije iz Austrije te Škotska nacionalna galerija moderne umjetnosti, dobitnica prošlogodišnje ugledne nagrade "Gublenikan".

Na četverodnevnom dubrovačkom muzejskom festivalu, jedinom takve vrste u svijetu, sudjeluje tridesetak stručnjaka iz cijelog svijeta, predstavnici svjetske muzejske udruge ICOM-a, Europa Nostre, UNESCO-a, Međunarodnog udruženja za spomenike i mjesta ICOMOS-a.

Na festivalu "The Best in Heritage/Najbolji u baštini" Hrvatsku zastupaju Muzej grada Zagreba i Varaždinski muzej.

Projekt većim dijelom financira Ministarstvo kulture, a sufinancira UNESCO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙