FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreno dječje igralište u sklopu projekta o minama

VINKOVAČKI BANOVCI, 17. listopada 2005. (Hina) - U okviru projekta"Igralište za djecu u minama okruženim mjestima", koji se uVukovarsko-srijemskoj županiji u organizaciji vinkovačkog Crvenogkriža provodi od 2000. godine, danas je otvoreno dječje igralište uVinkovačkim Banovcima čiju je izgradnju s 30.000 kuna donirala Ina.
VINKOVAČKI BANOVCI, 17. listopada 2005. (Hina) - U okviru projekta "Igralište za djecu u minama okruženim mjestima", koji se u Vukovarsko-srijemskoj županiji u organizaciji vinkovačkog Crvenog križa provodi od 2000. godine, danas je otvoreno dječje igralište u Vinkovačkim Banovcima čiju je izgradnju s 30.000 kuna donirala Ina.

Projekt "Igralište za djecu u minama okruženim mjestima" vinkovački je Crveni križ u proteklih pet godina realizirao u 29 vukovarsko-srijemskih mjesta.

Prema riječima ravnatelja vinkovačkog Crvenog križa Zvonka Domaćinovića, riječ je o zaokruženom projektu koji na djeci zanimljiv način objedinjuje razne edukacijske metode kojima se podiže svijest o opasnostima od mina, a u konačnici lokalnoj zajednici i djeci donosi konkretnu vrijednost - sigurnu oazu za igru.

Uoči otvaranja dječjeg igrališta u Područnoj školi Vinkovački Banovci održana je edukativna kazališna predstava za djecu "Ne, ne... Mi - Ne!" Kazališta Daska iz Siska, izložba dječjih likovnih radova na temu mina, a u prigodnom programu nastupila su i djeca iz Vinkovačkih Banovaca.

Novootvoreno igralište, na kojemu se nalaze tobogani, njihaljke, klackalice, vrtuljak, tunelska penjalica, piramida, dva koša za otpatke i klupe, zajednički su blagoslovili Krešimir Aračić, župnik iz obližnje Ilače, i Zoran Jagodić, šidsko-banovački paroh.

U nazočnosti predstavnika vinkovačkog Crvenog križa te lokalnih čelnika i djece, dječje igralište otvorio je upravitelj Ina Naftaplina Vinkovci Tvrtko Grgić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙