FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 12. listopada

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 12. listopada.
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 12. listopada.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) otvara se 32. Ambienta - međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Sajam se održava do 16. listopada, u 14 paviljona, na oko 40 tisuća četvornih metara izložbenog prostora, uz sudjelovanje više od 600 izlagača od čega je više od polovice iz 28 stranih zemalja. Očekuje se da će sajam posjetiti oko 50 tisuća posjetitelja. Kako je najavljeno, Ambientu će otvoriti predsjednik Vlade Ivo Sanader (10 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15, Kongresni centar). U okviru tog sajma održat će se i tradicionalni Poslovni klub - susret gospodarstvenika iz drvne industrije, šumarstva i prateće industrije s predstavnicima Vlade. Teme ovogodišnjeg Poslovnog kluba su 'Perspektive šumarstva, drvne industrije i proizvodnje papira u proširenoj Europskoj uniji' (13 sati, ZV, dvorana Brijuni).

ZAGREB - U povodu tradicionalne međunarodne konferencije 'Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje', koja se održava od 12. do 15. listopada u organizaciji Instituta za osiguranje i časopisa Svijet osiguranja, predstavnici organizatora održat će konferenciju za novinare. Na međunarodnoj konferenciji bit će predstavljena 22 referata domaćih i stranih znanstvenika i stručnjaka. Riječ je o najvećem ovogodišnjem skupu industrije osiguranja u Hrvatskoj, na kojemu se očekuje oko 100 sudionika iz Hrvatske i regije (10 sati, prostorije Oraclea, Budmanijeva 1/IV).

OPATIJA - Početak prvog međunarodnog stručno-poslovnog skupa naziva "Prošlost, sadašnjost i budućnost vodoopskrbe i odvodnje - iskustva i izazovi" koji će se od 12. do 14. listopada održati u Opatiji pod pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića. Skup je organiziran radi razmjene iskustava i informiranja o postignutim rezultatima u vodoopskrbi i odvodnji, a dolazak je najavilo više stotina sudionika iz 10 zemalja. Povod skupu je 120-a obljetnica organizirane javne vodoopskrbe i odvodnje u Rijeci (hotel Adriatic, u 9 sati).

RIJEKA - O prometnoj povezanosti na riječkom plovnom području u Rijeci će razgovarati predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i predstavnici putničkih brodara iz Primorsko-goranske županije, županijskih i gradskih uprava iz te i Ličko-senjske županije, lučkih uprava, Gospodarske komore i Lučke kapetanije. Izjave za novinare predviđene su nakon sastanka( u 11,30 sati, Adamićeva 10)

OSIJEK - Konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti aktivnosti ovogodišnjeg međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrane "Agrozemlja" (HGK Županijska komora Osijek, 11,00 sati).

ZAGREB - Raiffeisen mirovinska društva objavit će rezultate poslovanja i ostvarene prinose u prva tri ovogodišnja kvartala te planove za predstojeće razdoblje (10,30 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21).

ZAGREB - Broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj je u kolovozu ove godine nastavio rasti na godišnjoj razini i veći je za 1,1 posto u odnosu na isti mjesec lani, objavio je Državni zavod za statistiku. No, u usporedbi sa srpnjem ove godine broj zaposlenih u industriji manji je za 0,2 posto. Na godišnjoj razini, broj zaposlenih u postotku je najviše povećan u rudarstvu i vađenju, za 3,1 posto u odnosu na kolovoz prošle godine. Istodobno je u prerađivačkoj industriji broj zaposlenih na godišnjoj razini porastao za 1,2 posto, dok je u djelatnostima opskrbe električnom energijom, plinom i vodom smanjen 0,1 posto. Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do kolovoza ove godine porasla je za 3,4 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙