FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 11. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 21.00 sati:
ZAGREB, 11. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

KAPOSVAR - Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija zaključila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo odigravši u Kaposvaru 2:2 (1:1) protiv Mađarske. Hrvatska je tako natjecanje u osmoj skupini okončala na prvom mjestu sa osam pobjeda, jednim neodlučenim ishodom i jednim porazom. Strijelci za Hrvatski bili su Tadić (37) i Primorac (74), dok su pogotke za Mađarsku postigli Vasko (42) i Tisza (63). osim Hrvatske u dodatne kvalifikacije plasirala se i Mađarska. Dodatne kvalifikacije na rasporedu u 12. i 16. studenoga, a ždrijeb je koncem ovoga tjedna.

BEOGRAD - Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Blaž Slišković prepun optimizma dočekuje odlučujući susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, beogradski ogled sa Srbijom i Crnom Gorom. "Možemo pobijediti u Beogradu. Ukoliko ćemo odigrati borbeno i hrabro sposobni smo pobijediti SCG i tako izboriti dodatne kvalifikacije, što bi bio veliki podvig," kazao je bivši trener splitskog Hajduka. Utakmica između Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine igra se u srijedu s početkom u 20.30 sati na stadionu Marakana. Domaćin bi pobjedom izborio direktan put na svjetsko prvenstvo, dok bi neodlučenim ishodom, ukoliko Španjolska pobijedi San Marino, išli u baraž. Gostima igra samo pobjeda i ona ih vodi u dodatne kvalifikacije za World Cup.

LONDON - Vodstvo engleskog nogometnog premierligaša, Arsenala pod svaku cijenu želi zadržati napadača Thierrya Henrya. Predsjednik kluba Peter Hill-Wood je najavio kako je spreman francuskom reprezentativcu ponuditi novi ugovor, s kojim bi Henry postao najbolje plaćeni nogometaš u povijesti kluba. Do početka ove sezone najbolje plaćeni igrač momčadi sa stadiona Highbury bio je Patrick Vieira, koji je tjedno zarađivao 82.000 funta. Prema nekim informacijama "Topnici" će Henryu ponuditi 100.000 funti tjedne plaće, što je 25 posto više od njegove sadašnje plaće.

MADRID - Mlada Španjolka Virginia Jimenez (16) postala je prva nogometašica koja je na Pirinejskom poluotoku nastupila u jednoj momčadi. Španjolka je istrčala u početnoj jedanaestorici andaluzijske momčadi Iguala u dvoboju protiv Villanueve de Algaidas (1:3). Svaki njezin dodir s loptom navijači su oduševljeno pozdravili, a igrala je do 55. minute kada ju je trener zamijenio. Žene u Španjolskoj imaju pravo nastupa u regionalnim ligama, no zabranjen im je nastup u prve četiri lige.

LISABON - Napadač portugalske nogometne reprezentacije, Pedro Pauleta (32) pokušat će u dvoboju protiv Latvije prestići legendarnog Eusebia i postati najbolji strijelac u povijesti ove reprezentacije. Eusebio, poznatiji i pod nadimkom "Crna perla" postigao je u 41 pogodak za reprezentaciju, dok je Pauleta trenutačno na brojci 40. Portugal je bez obzira na ishod utakmice s Latvijom osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačku.

BEČ - Danas je u Beču obavljen ždrijeb 3. kola europskih rukometnih kupova. Hrvatska je bubnju imala osam predstavnika, nažalost niti jednog u Ligi rukometnih prvakinja. Perutnina Pipo IPC iz Čakovca u trećem kolu Kupa EHF igrat će protiv H.C. Berchema iz Luksemburga. U ženskoj konkurenciji Podravka će odmjeriti snage s islandskim Haukar Hafnarfjordurom. Prva utakmica je na Islandu, dok je uzvrat u Koprivnici. TVIN Trgocentar će u prvom dvoboju gostovati protiv francuske ekipe HB Metz Moselle Lorraine, dok je uzvrat u Koprivnici. U Kupu kupova Osijek-Elektromodul će igrati protiv Sloge iz Doboja. Prva utakmica je u Doboju, a uzvrat je u Osijeku. Rukometašice zagrebačke Lokomotive očekuju susreti protiv španjolske S.D. Itxako Estelle. Prva je utakmica u Zagrebu, a uzvrat u Španjolskoj. U Challenge Kupu rukometašice Splita su slobodne u trećem kolu, dok je Lipovac Vranjic izvukao švicarski LC Bruhl Handball. Rukometaši Agrama su bili postavljeni za nositelje i nažalost, igrat će protiv splitskog Koteksa. Prva utakmica je u Splitu, a uzvrat u Zagrebu.

ZAGREB - Obitelj, supruga Goranka i sinovi Matko i Nikica, prijatelji, predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Hrvatskog kajakaškog saveza i Kajak-kanu kluba "Matija Ljubek" položili su danas na zagrebačkom groblju Mirogoj vijence i cvijeće na grob proslavljenog hrvatskog olimpijca Matije Ljubeka koji je na današnji dan, prije pet godine, izgubio život u obiteljskoj tragediji. Matija Ljubek rođen je 22. studenoga 1953. u Belišću i bio je jedan od najboljih svjetskih kanuista svih vremena. Vlasnik je četiriju olimpijskih medalja i to zlata i bronce iz Montreala 1976., te zlata i srebra s Igara u Los Angelesu 1984. godine.

ZAGREB - Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je u ponedjeljak u 77. godini preminuo bivši boksač i višestruki državni prvak Tomislav Krizmanić. Krizmanić je rođen 28. veljače 1929. u Bosanskom Petrovcu, ali je od djetinstva živio u Zagrebu u kojem se od 1943. do 1959. bavio boksom i bio sedam puta prvak Zagreba, šest puta prvak Hrvatske te četiri puta prvak Jugoslavije i to četiri puta za redom od 19551. do 1954., a sve naslove osvojio je u teškoj kategoriji. Njegov najveći uspjeh je brončana medalja na Prvenstvu Europe u Varšavi 1953. te peto mjesto na Olimpijskim igrama 1952. u Helsinkiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙