FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru izlažu kipari Ante Rašica i Petar Barišić

VUKOVAR, 15. listopada 2005. (Hina) - Izložbe akademskih kipara izZagreba Ante Rašića "Tisuću i jedan pogled" i Petra Barišića"Složenice, objekti" otvorene su danas u neobnovljenim i obnovljenimprostorima dvorca Eltz u Vukovaru.
VUKOVAR, 15. listopada 2005. (Hina) - Izložbe akademskih kipara iz Zagreba Ante Rašića "Tisuću i jedan pogled" i Petra Barišića "Složenice, objekti" otvorene su danas u neobnovljenim i obnovljenim prostorima dvorca Eltz u Vukovaru.

Na izložbi "Tisuću i jedan pogled" akademski kipar Rašić postavio je među srušene zidine dvorca Eltz instalaciju od tisuću ogledala. Po autorovim riječima, ogledala su kupljena u jednom trgovačkom lancu, a postavljanjem u otvoreni prostor oduzeta im je osnovna funkcionalnost s ciljem stvaranja neprekidnog gibanja naglašenog svjetlom.

Akademski kipar Petar Barišić izložio je u obnovljenoj galeriji Oranžerije i perivoju dvorca Eltz konstrukciju od tankih bijelih drvenih letvica, nazvanu "Složenice, objekti", čijih se nekoliko osnovnih modela može, poput lego kockica, preslagivati u različite kombinacije.

Izložbe Ante Rašića i Petra Barišića otvorila je ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ruža Marić, a o umjetničkom djelovanju dvojice kipara govorila je likovna kritičarka Iva Kerbler.

Izložba Ante Rašića "Tisuću i jedan pogled" bit će otvorena do 21. listopada, a Petra Barišića "Složenice, objekti" do 15. studenoga.

Također, predstavljen je i katalog "Ususret Vukovarskom salonu".

Riječ je o izložbi recentnog hrvatskog likovnog stvaralaštva, postavljenoj 2001. godine na više od 3000 četvornih metara razorenih, devastiranih ili tek obnovljenih dvorana, hodnika, predvorja i perivoja dvorca Eltz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙