FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra o strateškoj rezoluciji o pregovorima s EU-om

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski sabor sutra u nastavkuzasjedanja trebao bi, uz ostalo, raspravljati i o prijedlogurezolucije o strategijskim odrednicama pregovora Republike Hrvatske sEuropskom unijom.
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski sabor sutra u nastavku zasjedanja trebao bi, uz ostalo, raspravljati i o prijedlogu rezolucije o strategijskim odrednicama pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom.

O tekstu što ga je danas jednoglasno prihvatio Nacionalni odbor za praćenje pregovora, Hrvatski bi sabor trebao raspravljati od 10,30 sati, do kada bi zastupnici trebali dovršiti danas započetu raspravu o Vladinu prijedlogu strategije gospodarenja otpadom.

Kao jedan od ciljeva pregovora s EU-om u predloženoj se strategiji navodi dovršetak pregovora i učlanjenje Hrvatske u EU do izbora za Europski parlament 2009.

Hrvatskim pregovaračima predložena rezolucija u zadaću stavlja postizanje što kvalitetnijih izuzeća i prijelaznih rokova za posebno osjetljiva područja, poput poticaja za brodogradnju i poljoprivredu, prodaje nekretnina strancima te zaštite okoliša.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks istaknuo je tijekom današnjega saborskog zasjedanja kako bi ta rezolucija trebala pokazati pun konsenzus parlamentarnih stranaka i pokazati jedinstvo Sabora o bitnim pitanjima pristupa Hrvatske EU-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙