FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor: Slovenski zakon je pokušaj povrede suverenosti Hrvatske (kraća)

ZAGREB,6. listopada 2005.(Hina) - Hrvatski sabor jednoglasno je danasdonio Deklaraciju kojom slovenski Zakon o zaštićenoj ekološkoj zoni iepikontinentalnom pojasu proglašava ništavnim i međunarodno pravnoneutemeljenim, te pokušajem povrede suverenih prava Hrvatske.
ZAGREB,6. listopada 2005.(Hina) - Hrvatski sabor jednoglasno je danas donio Deklaraciju kojom slovenski Zakon o zaštićenoj ekološkoj zoni i epikontinentalnom pojasu proglašava ništavnim i međunarodno pravno neutemeljenim, te pokušajem povrede suverenih prava Hrvatske.

"Hrvatski sabor utvrđuje da je Zakon o zaštićenoj ekološkoj zoni i epikontinentalnom pojasu slovenskog parlamenta ništavan i međunarodno pravno neutemeljen. Hrvatski sabor ističe da donošenje predmetnog zakona predstavlja pokušaj povrede suverenih prava Republike Hrvatske", stoji u Deklaraciji, koju je izglasalo 97 saborskih zastupnika.

U Deklaraciji se također navodi da se Hrvatski sabor zalaže za razrješenje graničnih prijepora sa Slovenijom miroljubivim putem, u skladu s Poveljom UN-a i odgovarajućim međunarodnim konvencijama.

U Deklaraciji Hrvatski sabor zaključuje kako se pitanje razgraničenja na moru između Hrvatske i Slovenije treba rješavati pred međunarodnim pravosudnim tijelima, te podupire već poduzete inicijative hrvatske Vlade po tom pitanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙