FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prikazan film novinara Mladena Pavkovića "Za slobodnu Hrvatsku"

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Dokumentarni film novinara MladenaPavkovića "Za slobodnu Hrvatsku" prikazan je večeras na tribini"Hrvatsko slovo uživo" u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Dokumentarni film novinara Mladena Pavkovića "Za slobodnu Hrvatsku" prikazan je večeras na tribini "Hrvatsko slovo uživo" u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu.

Pavkovićev tridesetminutni film "Za slobodnu Hrvatsku" priča je o borbi za suverenu i samostalnu hrvatsku državu tijekom devedesetih godina prošloga stoljeća. Film je razdijeljen na tri tematske cjeline. Kroz njih autor televizijskim materijalom gradi priču o stvaranju hrvatske države, njezinu prvom predsjedniku i strahotama u Vukovaru nakon ulaska srpske okupacijske vojske u taj grad.

U izradbi filma Pavković se služio dokumentarnim materijalom Hrvatske radiotelevizije (HRT) i snimkama srbijanske televizije TV-Beograd (TVB).

Novinar i publicist Mladen Pavković autor je nekoliko dokumentarnih filmova, a među inima i filma "Hrvatski domovinski rat".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙