FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće za tisak BiH: PDV će uništiti tiskane medije

SARAJEVO, 13. listopada 2005.(Hina) - Uvođenje jedinstvene stope porezana dodanu vrijednost od 17 posto, najavljeno za početak 2006. godine,negativno će utjecati na poslovanje i opstanak novinskih kuća iizdavača u Bosni i Hercegovini, upozorilo je u četvrtak Vijeće zatisak BiH.
SARAJEVO, 13. listopada 2005.(Hina) - Uvođenje jedinstvene stope poreza na dodanu vrijednost od 17 posto, najavljeno za početak 2006. godine, negativno će utjecati na poslovanje i opstanak novinskih kuća i izdavača u Bosni i Hercegovini, upozorilo je u četvrtak Vijeće za tisak BiH.

Ovo nevladino tijelo koje koordinira djelovanje pisanih medija u BiH i skrbi o poštivanju profesionalnih uredničkih standarda, kako se navodi u priopćenju objavljenom u Sarajevu, tijekom listopada je razmatralo najave uvođenja PDV-a i sa žaljenjem konstatiralo kako se već sada otvoreno govori o gašenju nekih novinskih i izdavačkih kuća u zemlji kao neminovnosti i prirodnom slijedu uvođenja jedinstvene porezne stope.

"Vijeće za tisak apelira da se, dok je to još moguće, predvidi nulta stopa poreza za tiskane medije i izdavače budući da je to jedina realna pretpostavka njihova opstanka", stoji u priopćenju.

Vijeće pri tom poziva na uvažavanje prakse kakva već postoji u brojnim europskim zemljama gdje se PDV uopće ne primjenjuje na tiskane medije te ističe kako bi se u slučaju BiH primjenom ovakvog modela osiguralo i pravo građana na potpunu slobodu informiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙