FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH do kraja godine očekuje rekordan vanjskotrgovinski deficit

SARAJEVO,11. listopada(Hina) - Vanjskotrgovinski deficit Bosne iHercegovine nastavlja se povećavati i ukoliko se nastavi sadašnjitrend do kraja godine on će dostići iznos veći od tri milijarde i 400milijuna eura, upozorio je u utorak dopredsjednik Vanjskotrgovinskekomore BiH Petar Milanović.
SARAJEVO,11. listopada(Hina) - Vanjskotrgovinski deficit Bosne i Hercegovine nastavlja se povećavati i ukoliko se nastavi sadašnji trend do kraja godine on će dostići iznos veći od tri milijarde i 400 milijuna eura, upozorio je u utorak dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Petar Milanović.

Prema podacima Komore, za prvih devet mjeseci ove godine deficit u trgovinskoj razmjeni BiH sa inozemstvom iznosio je četiri milijarde i 913 milijuna konvertibilnih maraka (oko 2,5 milijardi eura).

U odnosu na prvih devet mjeseci 2004. godine deficit je u apsolutnom iznosu povećan za 937 milijuna konvertibilnih maraka (479 milijuna eura).

Predviđanja koja je novinarima iznio Milanović govore kako će do kraja godine deficit narasti do iznosa od 6,816 milijardi KM (3,486 milijardi eura).

"To će sigurno pogoršati ukupno ekonomsko stanje u zemlji", ocijenio je Milanović.

Dopredsjendik Vanjskotrgovinske komore BiH drži da bi rekordni deficit mogao izravno utjecati na monetarnu stabilnost zemlji a stanje će posebice biti teško početkom 2006. godine kada se očekuje uvođenje poreza na dodanu vrijednost (PDV).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙