FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Joviću ukinut pritvor

SPLIT,13. listopada 2005.(Hina) - Istražni sudac Županijskog suda uSplitu Neven Cambi donio je danas odluku o ukinuću pritvora novinaruJosipu Joviću zbog neodazivanja Haaškome sudu, potvrdio je Županijskisud u Splitu.
SPLIT,13. listopada 2005.(Hina) - Istražni sudac Županijskog suda u Splitu Neven Cambi donio je danas odluku o ukinuću pritvora novinaru Josipu Joviću zbog neodazivanja Haaškome sudu, potvrdio je Županijski sud u Splitu.

Cambi je odluku donio nakon što je preko Jovićeva odvjetnika Vinka Ljubičića primio Jovićev prijedlog kojim je zatražio da se u uskoro donese odluka kojom će se omogućiti njegov odlazak u Haag bez daljnje procedure pred hrvatskim pravosuđem.

Jović je sudsku zgradu napustio nešto prije 16 sati i otišao u pratnji pravosudne policije u Okružni zatvor na Bilicama, a očekuje se da će uskoro biti pušten. Istražni sudac, nakon ukinuća pritvora, donio je i rješenje o mjerama opreza radi osiguranja njegove prisutnosti na Sudu u Haagu.

Pojedinosti odluke nisu poznate budući da su tajna, rekla je glasnogovornica Suda Marica Šcepanović.

Josip Jović danas je i sam istražnome sucu potvrdio kako želi dobrovoljno otići u Haag. Novinarima koji su bili i zgradi Županijskoga suda rekao je nakon saslušanja kako se nije predao, te da ne zna kada će u Haag. Jovićev odvjetnik Vinko Ljubičić zasad nije želio davati izjave.

Sud je Joviću odredio pritvor prošlog četvrtka na temelju naloga Haaškoga suda budući da se nije odazvao pozivu da se na Sudu pojavi 26. rujna. Optužen je 9. rujna zbog nepoštivanja Haaškog suda jer je u Slobodnoj Dalmaciji, dok je bio urednik, objavio identitet zaštićenog svjedoka u postupku protiv Tihomira Blaškića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙