FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jović: nije poznata odluka Izvanraspravnog vijeća

SPLIT,11. listopada 2005.(Hina) Odluka Izvanraspravnog vijećaŽupanijskog suda u Splitu o žalbi na pritvaranje novinara JosipaJovića još nije poznata iako je vijeće sjednicu završilo u 14,15 sati.
SPLIT,11. listopada 2005.(Hina) Odluka Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu o žalbi na pritvaranje novinara Josipa Jovića još nije poznata iako je vijeće sjednicu završilo u 14,15 sati.

Jovićev odvjetnik Vinko Ljubičić izjavio je novinarima da nije dobio službeno rješenje Izvanraspravnog vijeća o žalbi Josipa Jovića na određivanje pritvora u kojemu se nalazi od četvrtka, ali smatra da bi Jović već bio pušten da je odluka o žalbi pozitivna.

Premda je Izvanraspravno vijeće sjednicu završilo još u 14,15 sati, potvrda se nije mogla dobiti na Županijskom sudu, budući da glasnogovornica Marica Šćepanović od tada nije u uredu a mobilni telefon bio joj je isključen.

Novinarima je na hodniku neposredno nakon sjednice samo poručila da "informaciju još ne može dati" i da "sud radi do 16 sati".

Međutim, tajnica predsjednika Suda Igora Benzona, koji predsjedava i Izvanraspravnim vijećem, kazala je da su i glasnogovornica Šćepanović i predsjednik napustili zgradu nekoliko minuta prije 15 sati.

Odvjetnik Ljubičić rekao je kako ni njemu još nije ništa službeno priopćeno, "ali, ako je točno da je žalba odbijena i odlučeno da Jović i dalje ostaje u pritvoru, ja nemam što komentirati, jer je to pravomoćna odluka koju treba poštivati, premda smo očekivali drugačije rješenje".

Braniteljima preostaje, dodao je, da upotrijebe druga pravna sredstva i bore se da dokažu da nema uvjeta za Jovićevo izručenje Haagu.

O zahtjevu za izručenje Haagu, prema Ljubičićevim spoznajama, Izvanraspravno bi vijeće trebalo odlučivati na javnoj sjednici, najvjerojatnije, idućega utorka.

Josip Jović optužen je 9. rujna za nepoštivanje Haškog suda, zbog objave identiteta i iskaza zaštićenog svjedoka sa suđenja Tihomiru Blaškiću u Slobodnoj Dalmaciji u studenom i prosincu 2000. godine, kada je bio glavni urednik lista.

Nakon što se Jović 26. rujna nije odazvao pozivu da se pred sudom izjasni o svojoj krivnji iz Haaga je upućen uhidbeni nalog koji je prošloga tjedna stigao na splitski Županijski sud.

Joviću je nalog Haaškog suda istražni sudac Neven Cambi predao u četvrtak kada ga je i ispitao te nakon toga donio rješenje o njegovu pritvaranju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙