FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pašalić poziva Škare-Ožbolt da pomogne u vezi s Jovićem

ŠIBENIK, 3. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka IvićPašalić očekuje od ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt da uložinapor kako novinar Josip Jović ne bi završio ni u hrvatskom, ni uhaaškom zatvoru jer, kako je danas rekao u Šibeniku, ona je lani, kadje izrazila želju da za njezina mandata nijedan novinar ne završi uzatvoru, bivšem uredniku "Novoga brodskog lista" Miroslavu Jurićuplatila kaznu.
ŠIBENIK, 3. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić očekuje od ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt da uloži napor kako novinar Josip Jović ne bi završio ni u hrvatskom, ni u haaškom zatvoru jer, kako je danas rekao u Šibeniku, ona je lani, kad je izrazila želju da za njezina mandata nijedan novinar ne završi u zatvoru, bivšem uredniku "Novoga brodskog lista" Miroslavu Juriću platila kaznu.

Podsjećam ministricu da je Josip Jović ugledan hrvatski novinar, pa neka ispuni obećanje iz srpnja 2004. kad je rekla kako ne želi da bilo koji novinar služi zatvorsku kaznu dok je ona na dužnosti, kazao je Pašalić.

Sudski proces i prijetnje pritvorom i kaznenim progonom novinaru Josipu Joviću samo zbog toga što je objavio jednu informaciju zavrjeđuju osudu javnosti i pokazuju pravu narav Haaškog suda, ali i lice hrvatske vlasti, kazao je na tiskovnoj konferenciji Hrvatskog bloka (HB) predsjednik te stranke Ivić Pašalić. Dodao je kako je haaška optužnica protiv Jovića potpuno besmislena, jer je on objavio informaciju koja je već bila objavljena na internetskim stranicama Haaškoga suda.

"Optužiti zbog toga nekoga i prijetiti mu kaznom od sedam godina zatvora samo zato što je profesionalno obavljao svoj posao krajnje je nedopustivo. A hrvatska vlast na razne načine već poručuje kako će izručiti Jovića Haagu i time pokazuje svoju pravu narav", kazao je Pašalić.

Ocijenio je da se sve to događa u vrijeme kad se "hrvatska vlast grozničavo bori za početak pregovora za ulazak u Europsku uniju" te da je pri tomu "svaka cijena koju treba platiti prihvatljiva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙